avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala apartament

Buna ziua,
As avea nevoie de niste sfaturi, va rog. Avem un apartament luat prin prima casa si dorim sa montam centrala de apartament in conditiile in care alte 4 familii detin una. Asociatia refuza sa ne dea acordul. Ce este de facut in cazul acesta. Multumesc!
GermanAlex a scris:

Nimeni nu poate fi obligat sa accepte un serviciu pe care nu il doreste (incalzirea centralizata).

Sarcasticul a scris:
Serios? Orice aberatie tehnica emisa de regii sugative de bani ajunge sa fie realitate?!?

Vreau doar sa precizez ca in intreaga Europa 'civilizata' sistemele mixte de incalzire intr-un condominium sunt interzise. Exista manuale intregi de explicatii tehnice. Exista si drepturile celorlalti locatari/proprietari din condominiu. Vrem o tara 'ca afara' dar sa ne comportam tot romaneste. Cam greu...
Hai sa judecam "la rece" desi discutam de incalzire:
De ce credeti ca au inceput din ce in ce mai multi sa isi puna centrale termice proprii? Ca sa cheltuiasca bani degeaba, sa gaureasca peretii etc? Sau pentru ca sistemele de incalzire centralizata nu erau performante (pierderi mari, deci costuri mari cu incalzirea) si aveau avarii destul de des? Sau pentru ca din diferite motive sistemele de distributie nu primeau agent termic in parametri pentru ca aveau datorii la cel ce livra agentul termic?
Pe de alta parte nu este normal ca intr-un bloc unde sunt cativa rau platnici sa se taie caldura la tot blocul sau sa se plateasca facturile datornicilor de ceilalti locatari.
Nu cred ca paralela cu restul Europei isi are locul.
ausfahrt a scris:

Vreau doar sa precizez ca in intreaga Europa 'civilizata' sistemele mixte de incalzire intr-un condominium sunt interzise. Exista manuale intregi de explicatii tehnice. Exista si drepturile celorlalti locatari/proprietari din condominiu. Vrem o tara 'ca afara' dar sa ne comportam tot romaneste. Cam greu...

Intreaga Iuropa? Serios?
Cred ca nu faci diferenta intre studii platite pe bani grei, europeni, recomandari si situatiile reale. Stiu ca sunt orase sau cartiere/zone in care se aplica ce spui tu, dar de la asta la intreaga Iuropa civilizata, e cale lunga. Trec peste comparat mere cu pere, pentru ca sistemele lor de generare, si in special transport/distributie, nu suporta comparatie in materie de poluare, calitate (conducta recirculare apa calda menajera, de ex ;) :D ) sau costuri cu ale noastre.

Am dat un exemplu foarte clar si sec ref. "dezechilibare" cu robinetii termostatati. Incidental, bunica-miu inchidea toate caloriferele, mai putin in camera in care statea. As dori sa fiu combatut cu un argument tehnic logic, daca se poate.

Sarcasticul a scris:
argument tehnic logic

Logic ar fi fost ca robinetii bunicului sa fie cu dublu-reglaj...
Sistemele 'lor' tot pe baza de apa calda functioneaza. Nu tehnica ne omoara ci prostia si hotia...
ausfahrt a scris:

Logic ar fi fost ca robinetii bunicului sa fie cu dublu-reglaj...
Sistemele 'lor' tot pe baza de apa calda functioneaza. Nu tehnica ne omoara ci prostia si hotia...

Say what? Sigur vorbim de robinetii termostatati existenti pe piata din Romania? Am putea duce discutia si la cei de pe vremea lui Ceasca, care se presupuneau a se inchide total din constructie, pentru economie, desi toata lumea ii tinea deschisi in full, daca tot vorbim de "dezechilibrarea" unui sistem "proiectat" la nivel de condominiu, dar hai sa ne limitam momentan la cei termostatati.

Sper ca stii care este tema discutiei, recte "dezechilibrarea", si cum functioneaza un termostatat dat pe minim.

Alte discuții în legătură

Rebransare si renuntare la contoare apa calda ewe ewe Buna ziua, In cadrul asociatiei avem un apartament care este debransat de la energia termica de prin 2000, cand cu o simpla cerere la societatea de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura + sistem pausal flavius1990 flavius1990 Buna ziua, Stau impreuna cu mama intr-un apartament cu 3 camere intr-un bloc cu 2 scari. Problema mea este urmatoarea: In urma cu aproximativ 7 ani s-a ... (vezi toată discuția)