avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... OU 148/13.11.2005 -Stimulent pentru inceperea lucrului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

OU 148/13.11.2005 -Stimulent pentru inceperea lucrului din concediul de crestere a copilului ?

Eu sunt in concediu de crestere a copilului de 1 an si 6 luni si vreau sa ma intorc la serviciu de la 1 ianuarie dar in alta parte decat la firma care mi-a platit pana acum indemnizatia, . Deja mi-am facut lichidarea si incheierea concediului cu data de 1 ianuarie 2006, de cand intra in vigoare OU 148 care stipuleaza un stimulent de 300RON pt mamicile care lucreaza in timpul de 2 ani dupa nastere. intrebarea mea este daca ma incadrez in OU si daca sa cer acest stimulent si cum ? Depun cerere la angajator sau la primarie. Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 18 Decembrie 2005
anaradut, utilizator
Cel mai recent răspuns: sirbu elena , utilizator 19:37, 30 Octombrie 2006
exact, art 10, pe care l-am mentionat in mesajele precedente....
am inteles ca e vorba de prevederile OUG 148/2005 numai ca aceasta nu spune ca se poate da retroactiv stimulentul, ci, asa cum bine ai precizat mai departe alimor, "de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul în care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a), b) si c)." asta spune art. 10 lit. d.
Da Elena, de-asta am spus ca are dreptul sa primeasca banii, in cel mai rau caz, de la data depunerii cererii adica din 25 ianuarie daca imi aduc bine aminte.

Desi logic ar fi sa aiba dreptul la stimulent din data in care si-a reluat activitatea profesionala.
Bineinteles, OU nu se refera in mod expres la acest caz, totusi, avand in vedere ca in situatia in care mama isi reia activitaea profesionala direct dupa concediul de maternitate, ea are dreptul la stimulent din ziua in care ii inceteaza CM, cu conditia sa isi depuna cererea in termenul de 60 de zile, mi se pare logic sa aiba dreptul la stimulent din ziua in care renunta la concediul de crestere a copilului pentru a isi relua activitatea.

In fine, asta nu era decat o deductie a mea, asa cum am precizat de la inceput, legea nu prevede expres acest caz, sau nu l-am gasit eu.
Daca se incadreaza la "celelate situatii" atunci are dreptul la stimulent de la data depunerii cererii.

Sunt curioasa sa aflu ce solutie a retinut primaria, daca vivitzu e de acord sa ne tina la curent.
draga alimor, si eu iti impartasesc opinia legata de aceasta problema, la fel de normal mi se pare si mie ca vivitzu sa primeasca stimulentul din momentul in care intrerupe concediul si isi reia activitatea, insa nu prea avem cum sa decidem noi aceste lucruri. la fel de curioasa sunt si eu in legautra cu rezolvarea acestei spete si de aceea am sa lansez aceeasi rugaminte de a ne tine la curent.
imi explica si mie cineva art 10 alin (1) lit b) din OUG 148/2005?

Alte discuții în legătură

Renuntare cic vs reintoarcere la munca mona_lisa mona_lisa Buna ziua! Sunt angajata unei societati de asigurari in acest moment in concediu de crestere a copilului. Ce drepturi am in cazul in care doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou pt mamicile aflate in cic enis enis Mamicile profesoare aflate in cic primesc tichete cadou? (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 77way 77way Buna seara. Am nascut pe 14 decembrie 2010 si pe 1 decembrie 2012 ma intorc la serviciu. Spuneti-mi va rog daca mai primesc indemnizatie in luna decembrie? Si ... (vezi toată discuția)