avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
dar teste grile??????
cu ce sa ne antrenam?
voi cam ce lucrati?
Mai copii, lasati tratatele in pace, uitati de ele, banuiesc ca le-ati citit si rascitit pana acum.
Invatati codurile si cititi multa practica judiciara, asa o sa intelegeti mult mai bine institutiile.
Gasiti pe site-ul ICCJ o groaza de hotarari, cititi-le pe alea, nu tratate care iti reiau exact dispozitiile din cod.
Si sa nu uitati de recursurile in interesul legii, sunt foarte importante.
claudia_n. a scris:

Nu intrati in panica, pentru ca timp este destul. Nu fiti asa siguri ca examenul va fi in ianuarie 2011. A fost o situatie asemanatoare la SNG, unde CSM-ul a hotarat in iulie organizarea unui ex de admitere pt luna noiembrie 2010, iar la sedinta din 9 sept., cand trebuiau anuntate nr de locuri si celelalte, ne-au surprins pe toti cu o amanare a examenului pt anul viitor, nu se stie cand:

08-iulie-2010
II. Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind modificarea calendarului estimativ al concursurilor/examenelor ce se desfăşoară în anul 2010.

Soluţia:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât modificarea calendarului estimativ al concursurilor, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.2123/03.12.2009, în sensul organizării concursului de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri în luna noiembrie 2010.

10-sept-2010

II. Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind organizarea concursului de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri, noiembrie 2010.
Solutia:
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea organizării concursului de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri, pentru anul următor, având în vedere numărul redus de posturi de grefier.

Sper sa nu vi se intample la fel si voua.

ai dat un exemplu FOARTE PROST, ce treaba are SNG, tu macar citesti motivarea?
NUMARUL REDUS DE POSTURI DE GREFIERI
Nu e deloc o situatie asemanatoare SNG cu INM...sa iti explic... la SNG era un numar REDUS de posturi de grefier, iar la INM e nevoie de o "GRAMADA" de auditori de justitie
get it?
in al doilea rand, ar trebuie sa fim super happy ca nu se da examenul in luna noimebrie, caci asa au vrut initial; dar, presupun ca din cauza agendei incarcate a CSM-ului din lunile urmatoare, au hotarat sa se dea la inceputul anului viitor.
e 100% treaba cu luna ianuarie si cred ca va fi undeva in jurul date dei 20 pana pe 30 ianuarie.
Ei sunt presati de timp, caci locurile astea trebuie ocupate cat mai repede pentru a da bine in ochii UE.

PS: lasati "gargara" si intrebarile existentiale de genu: "da` oare ce o sa faca INM-ul cu cei care vor intra in ianuarie - cum vor recupera pentru a ajunge la nivelul auditorilor admisi in septembrie?", important este ca trebuie sa puneti mana pe carte !
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
ContSters107582, utilizator
claudia_n. a scris:

Nu intrati in panica, pentru ca timp este destul. Nu fiti asa siguri ca examenul va fi in ianuarie 2011. A fost o situatie asemanatoare la SNG, unde CSM-ul a hotarat in iulie organizarea unui ex de admitere pt luna noiembrie 2010, iar la sedinta din 9 sept., cand trebuiau anuntate nr de locuri si celelalte, ne-au surprins pe toti cu o amanare a examenului pt anul viitor, nu se stie cand:

08-iulie-2010
II. Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind modificarea calendarului estimativ al concursurilor/examenelor ce se desfăşoară în anul 2010.

Soluţia:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât modificarea calendarului estimativ al concursurilor, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr.2123/03.12.2009, în sensul organizării concursului de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri în luna noiembrie 2010.

10-sept-2010

II. Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind organizarea concursului de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri, noiembrie 2010.
Solutia:
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea organizării concursului de admitere la ªcoala Naţională de Grefieri, pentru anul următor, având în vedere numărul redus de posturi de grefier.

Sper sa nu vi se intample la fel si voua.

Asta ar fi chiar culmea, cred ca se gandesc si ei ca nu se pot juca asa cu sperantele oamenilor.
Vom vedea, insa imi e firca sa nu apara intarzieri din partea Guvernului in a adopta o OUG deoarece legea trebuie neaparat modificata, asa cum au propus cei de la CSM in sedinta de Plen de ieri. Fara o asemenea modificare legislativa, nu se poate organiza concursul. Sper ca ministrul justitiei sa se tina de cuvant si sa faca demersurile in acest sens, asa cum a declarat!
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2010
alexandra.ghnas, utilizator
mda ce zic eu si ce zice alexandra... multa agitatie pentru nimic...
Degeaba imi bat gura de pomana cu explicatiile.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)