avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
oti a scris:

Rationamentul lui C.Stef m-a lamurit pe deplin :
"Daca e vorba de motivul justificat sau ne, poate inlocui arestarea cu obligarea de a nu parasi...
Daca e vorba de legalitatea arestarii in schimb, nu poate dacat sa mentina ori sa revoce arestarea."

Am inteles si eu pana la urma, dar ma intreb altceva, nu legat de inlocuire ci de luare:
Deci, pana la urma, in cursul UP, judecatorul poate dispune obligarea de a nu parasi... doar in cazul de la 146 (11^1) sau si atunci cand revoca AP sau constata incetarea de drept sau...?

Intrebare drept penal parte generala:

Care este diferenta intre recidiva relativa si recidiva mare? Personal nu vad nici o diferenta

Recidiva relativa = conditionata de o anumita gravitate a condamnarii teritoriale, la noi, > 6l sau 3 condamnari </= 6l. Si recidiva mare si recidiva mica sunt relative.
Ultima modificare: Duminică, 8 August 2010
ContSters50370, utilizator
Pt. DAM
Stiam ca am citit pe undeva ca UP poate incepe si in personam, dar nu-mi mai aminteam unde. Ei bine, un exemplu : extinderea procesului penal cu privire la alte persoane. In acest caz UP cu privire la fapta este terminata, ne aflam in faza de judecata, iar procurorul sau instanta dispune inceperea UP cu privire la o noua persoana.
C.Stef a scris:

Pt. DAM
Stiam ca am citit pe undeva ca UP poate incepe si in personam, dar nu-mi mai aminteam unde. Ei bine, un exemplu : extinderea procesului penal cu privire la alte persoane. In acest caz UP cu privire la fapta este terminata, ne aflam in faza de judecata, iar procurorul sau instanta dispune inceperea UP cu privire la o noua persoana.

D.A.M. a scris :
Referitor la inceputul u.p. am luat cazul mai general adik up poate incepe numai in considerarea faptei (in rem) nefiind necesara cunoasterea faptuitorului. Sincer am gasit in grile tot felul de raspunsuri la aceasta intrebare.. in unele carti am gasit ambele rasp corecte in altele doar cel de la raspunsul b si bineinteles in alta grila varianta mea...
Spor!
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
D.A.M., utilizator
Inculpaţii C.A, P.M, M.A si B.C folosind înscrisuri oficiale falsificate pe care le-au prezentat la notar, au încercat să încheie un contract de vânzare-cumpărare a unui teren situat în Bucureşti, în suprafaţă de 3125,17 mp şi cu o valoare de 1.409.869 euro, fără ca proprietarii terenului să aibă cunoştinţă despre această vânzare.
În concret, contractul urma să fie încheiat în formă autentică, vânzători fiind proprietarii terenului reprezentaţi de inculpatul C.A, printr-o procură falsificată, iar cumpărător fiind inculpatul B.C.
În acest scop, inculpaţii M.A şi P.M au prezentat unui notar public din Constanţa mai multe înscrisuri oficiale falsificate, respectiv actele de proprietate asupra terenului respectiv, precum şi o procură specială prin care inculpatul C.A ar fi fost împuternicit de către proprietari să încheie contractul de vânzare-cumpărare în numele lor.
Ca urmare a plângerii formulate de către proprietarul terenului, contractul nu a mai fost încheiat.

Pt. ce infractiuni vor fi trimisi in judecata inculpatii?
Mesaj pentru viitorii candidati declarati admisi:

Ar trebui sa fiti prevazatori sa economisti bani de pe acum, in cazul in care aveti o sursa de venit, intrucat bursele noastre au scazut, in urma reducerilor de 25%, la aproape 1200 RON.

Spor la invatat!

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)