avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Ayaz a scris:

:D Face nani sau nu, se poate razgandi dom' sofer sau patronul lui si sa-l trimita in alta misiune decat cea de transport in comun de la capatul de linie si s-o ia din loc pt o treaba personala; in alta ordine de idei, capatul de linie nu este un loc public si nici destinat publicului, ci exclusiv angajatilor respectivi.;) deci, cred ca nu are relevanta cat timp se opreste la capatul de linie, furturile se pot petrece in cateva secunde, mai mult decat suficiente "opritului putin la capat de linie".:)

Grila a fost totusi putin ambigua.Eu unul ma gandeam la depou la varianta c :)La ultima grila merg pe lcm (var.a),insa iar ar putea fi grila incompleta :)faptuitorii stiau ca victima nu e Michael Phelps iar apa nu-i era bun prieten si atunci ar fi b...astept raspunsul :))
legally a scris:

Daca bazinul era gol, evident, lucrurile stau total diferit.Cum insa nu se face aceasta precizarte, prezumam ca era plin...bazin, cand ne gandim la un bazin, ni-l imaginam plin...nu? :D
Daca bazinul era gol...e omor cu intentie fie directa, fie indirecta....B-)

Cred ca totusi cu intentie directa nu avea cum sa fie pentru ca e vorba din start de o gluma. Faptul ca vorbim de un bazin fie el plin sau gol m-a facut sa ma gandesc la lcm pentru ca bazinul chiar daca era gol nu era atat de inalt incat sa poata trece cuiva prin cap ca va muri de pe urma loviturii.
Raspunsul grilei este loviri si vatamari cauyatoare de moarte
@rino83, vinovatia exista si in acest caz, insa sub forma culpei. Stim bine care este diferenta intre intentie si culpa.
Acum , e delicat de presupus cam de la ce inaltime a fost victima aruncata, cat de adanc era bazinul, in fond, oamenii se mai arunca si singuri in bazin( sigur..cand e plin) si chiar si atunci se petrec accidente.
Ideea este ca aceste grile trebuie tratate in functie de elementele pe care le ofera: persoana aruncata in bazin , in gluma. .De vreme ce nu se furnizeaza detalii, luati situatia ca atare.
Daca autorul grilei zice ca victima a fost aruncata in gluma, va raportati la acest element si nu trageti alte concluzii , cum ca faptuitorul de fapt , avand necaz pe victima..o arunca si apoi se discupla zicand ca a glumit.
Eu asa vad lucrurile.
A ..daca era o speta , altfel o tratam. Insa e o grila ...
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
ContSters47264, utilizator
art 183 , loviri/vatamari corporale din culpa .... atunci cand fapta de la 180-182 ... urmare moartea victimei , si loviri/vatamari din culpa sunt la articolul 184 .
deci au avut intentie , chiar si indirecta ce ar fi insemnat sa accepte posibilitatea producerii rezultatului ... ce gluma morbida
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
adrian_t87, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)