avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Fiindca are subiect activ special, respectiv mama...banuiesc ca in cazul pruncuciderii, situatia speciala a copilului nu-i permitea sa gospodareasca distinct de mama.
Ultima modificare: Luni, 9 August 2010
rino83, utilizator
C.Stef a scris:

rino83 a scris:

C.Stef a scris:

roxa_theo a scris:

Instigare la omor calificat

Corect ! dar de ce omor calificat, respectiv copilul trebuie sa fie nascut viu sau viabil ?

Pentru instigator nu se va retine circumstanta atenuanta a mamei, care savarseste pruncuciderea in conditii de tulburare psihica pricinuite de nastere...instigatorul actioneaza cu intentie pt determinarea comiterii infractiunii de omor calificat( omor asupra unui membru al familiei)

De ce nu comis asupra unei persoane aflata in neputinta de a se apara ?
Copilul a gospodarit impreuna cu inculpata, ca s-o iei membru de familie?

Asa e, e de fapt instigare laomor calificat ( profitand de starea de neputinta a victimei de a se apara, nu asupra unei rude apropiate)
rino83 a scris:

Fiindca are subiect activ special, respectiv mama.

Ok Rino, asta-i clar! Dar noi vorbim de instigarea la omor calificat si nu de pruncucidere.
Care-i cerinta pt. copil: viu sau viabil ?
lore26 a scris:

grila
Aruncarea victimei de catre faptuitori intr un bazin cu intentia de a face o gluma, fapta ce a determinat decesul victimei, care nu a putut fi salvata, poate fi calificata drept:
a) loviri si vatamari cauzatoare de moarte
b omor cu intentie indirecta
c ucidere din culpa
Argumentati, pls...eu chiar nu inteleg raspunsul...

de unde e grila?
reddevil a scris:

Ayaz a scris:

:D Face nani sau nu, se poate razgandi dom' sofer sau patronul lui si sa-l trimita in alta misiune decat cea de transport in comun de la capatul de linie si s-o ia din loc pt o treaba personala; in alta ordine de idei, capatul de linie nu este un loc public si nici destinat publicului, ci exclusiv angajatilor respectivi.;) deci, cred ca nu are relevanta cat timp se opreste la capatul de linie, furturile se pot petrece in cateva secunde, mai mult decat suficiente "opritului putin la capat de linie".:)

Grila a fost totusi putin ambigua.Eu unul ma gandeam la depou la varianta c :)La ultima grila merg pe lcm (var.a),insa iar ar putea fi grila incompleta :)faptuitorii stiau ca victima nu e Michael Phelps iar apa nu-i era bun prieten si atunci ar fi b...astept raspunsul :))

Eu tot la depou m-am gandit cand am zis c, insa argumentarea a fost vis-a vis de postarile anterioare :D, iar la urmatoarea grila merg tot lcm - a fost intentia de a-l arunca, fie si in gluma, iar urmarea produsa trebuia si putea sa fie prevazuta (culpa simpla sau fara prevedere) avand in vedere ca era vorba de un bazin (chiar si plin:P) siii...da...ca victima nu era nici Phelps, nici Lochte si daca nu se lovea, putea sa se inece si tot moarta era.

lore26 poate ne spui si noua de unde sunt grilele?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)