avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
lore26 a scris:

diletantule, o intrebare...desi nu e cazul, eram doar curioasa daca la inm se dau si burse pt cei care invata cel mai bine sau doar burse cu caracter salarial luate de tot inm istii?e doar o curiozitate...nu ca ar fi cazul, mai intai sa intram :))

:D Raspunsul e nu, cei care invata bine nu primesc mai multi bani decat ceilalti, intrucat remuneratia are, dupa cum bine ai spus, caracter salarial, deci o primesc toti: de la nr. 1 la 200. In schimb, cei merituosi pot opta in anul II, daca se situeaza in clasament in primii 100, pentru profesia de judecator pentru care concureaza cei mai multi inm-isti (din 200 de auditori, cam 175 si-ar dori sa ajunga judecatori pe cele 100 de locuri).

Edit: off topic, cuvantul salariu isi are etimologia in latinescul "salarium", si reprezenta cota de sare EGALA pe care o primeau toti legionarii romani aflati slujba imperiului;)
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
ContSters151675, utilizator
amalizza a scris:

stiu ca este o intebare cam offtopic,dar voi stiti cumva ceva de genul ca anul de studiu la inm in 2010 va incepe la 1 noiembrie?stiu ca am citit undeva chestia asta dar nu reusesc sa imi amintesc unde :) si inca ceva..aveti vreunul dintre voi cartea de grile de penal a lui streteanu?daca da,de unde ati luat-o pt ca eu nu o gasesc pe nicaieri :(

in fiecare an a inceput anul de studiu la 1 octombrie
nu stiu, nu cred ca va fi anul acesta altfel, adica sa inceapa la 1 noiembrie, desi..... daca ar fi sa se respecte intocmai ceea ce s-a stabilit intr-un plen CSM, anume ca validarea examenului sa aiba loc pana la inceperea anului, asa ar trebui
Luand in calcul toate probele (INM si CSM) desigur ca vor depasi data de 1 octombrie, validarea posibil va fi ceva pe la jumatatea lunii octombrie
Da, asa ar fi corect, cum spui tu.
Numai ca.... iata asteptam lista candidatilor inscrisi.
Nici asta nu apare
Astia isi bat joc de noi. Eu, cel putin, sunt ca o bomba cu ceas. Nu stii niciodata ce le toaca astora prin cap si-ti resping dosarul
cota de sare EGALA pe care o primeau toti legionarii romani aflati slujba imperiului

Atentie amatori deci cu cat invatati mai bine la INM cu atat mai multa sare, Lore 26 in timp ce unii se gandesc sa fie admisi altii se gandesc la burse de merit....B-)
Eu am emotii si pt lista de azi, daca mi-au pierdut dosarul? daca cine stie ce s-a intamplat ...???? Hai ca m-am amuzat, auzi bursa de de merit!!!!
Ultima modificare: Marți, 10 August 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
adrin a scris:

Cristiann86 a scris:

cand se va afisa lista pe site-ul inm? nu suntem azi in 10 aug?

Ba da, dar inca nu suntem in 11 aug!:)

Vad ca blestemul tau se implineste. X-( Poate se afiseaza dosarele la noapte la 11 jumate

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)