vax a scris:
valensa, incerc sa-ti dau si eu un raspuns.
Concursul de admitere la INM are un specific aparte. Este eminamente individual si este cu un nivel oarecare concurenta. Concurenta nu este atat de ridicata cum o arata cifrele la prima vedere (aprox. 3000 de candidati pe 200 de locuri) - lupta principala este data cu nota 7 la prima proba. Dupa aceasta proba, concurenta este relativ redusa (cam 5 oameni la 4 locuri).
Dupa admitere insa situatia se schimba. Exista 3 planuri distincte: cel individual, cel al grupei si cel al intregii promotii. Exista persoane, putine la numar, care raman blocate la nivel individual, sub imperiul starii de la admitere. Si acele persoane, dincolo de aspectele umane subliniate mai sus de adrian_t87, pierd. Pierd pentru ca oricat de bun ai fi la nivel individual, nu poti inlocui echipa. Si nu ma refer la copiat la examene, ma refer la ajutorul reciproc la teme (daca le pot numi asa) si la seminarii. Este foarte greu sa fii bun in toate, si este foarte important ca auditorii sa poata invata unul de la celalalt. Este mult mai usor sa pui o intrebare si sa-i afli raspunsul intr-o discutie restransa decat la seminar sau curs.
Ei bine, unii inteleg acest lucru de la bun inceput, altii mai greu si cativa deloc.
In concluzie: da, concurenta este un factor constant. Dar aceasta nu trebuie sa afecteze colegialitatea. Si nu ma refer in mod special la INM, situatia este aceeasi in orice sistem in care atingerea scopului depinde de evaluarile obtinute: scoala, facultate, cariera care urmeaza dupa.
Ai toata admiratia in momentul asta! Jos palaria !
Iti multumesc pentru raspunsul sincer oferit
Am urmarit postarile tale. Ai raspunsurile cele mai corecte, precise, exacte
Esti foarte bine documentat sau documentata
Chiar imi spuneam zilele trecute cand citeam raspunsurile tale la grile: uite cineva care cu siguranta va reusi la INM
Iata ca....... pe langa faptul ca esti doxa de carte :) ai si un caracter demn de apreciat
Inca o data jos palaria !
@ un diletant
Multumesc pentru conversatia in contradictoriu
Initial te-am abordat cu un raspuns scurt la remarca ta: daca examenul vi se va parea usor, atunci e semn bun.
Te-am abordat in speranta ca vei da mai multe detalii. Nu ai raspuns provocarii initiale
Insa.... la provocarea mai recenta ai raspuns