avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
rino83 a scris:

Inca o chestie, sper sa nu fiu sacaitor :P...in cazul suspendarii conditionate a executarii pedepsei, beneficiarul susp. cond., daca in interiorul termenului de incercare comite o infractiune descoperita de organele de urmarire penala in interiorul acestui termen, dar pt care punerea in miscare a act penale se face la plangerea prealabila a partii vatamate, iar aceasta plangere e formulata dupa expirarea termenului de incercare, avem de a face cu un recidivist postcondamnatoriu ?...ambele infractiuni indeplinesc cond. privind durata celor 2 termene ale rec. post. si cerinta privind intentia.

este recidivist in situatia asta daca sant indeplinite celelalte conditii pt ca este vorba de data descoperirii infractiunii si nu de data formularii plangererii prealabile ca si conditie a existentei raspunderii penale
Buna. Sunt noua pe forum. :) Mai citeste cineva din carti? Voi cate grile faceti pe zi?
Ok, am inteles...dar daca infractiunea a fost comisa in interiorul termenului de incercare, dar partea vatamata introduce plangerea prealabila dupa expirarea acestuia, mai este operabila revocarea suspendarii conditionate ?
vax a scris:

valensa, incerc sa-ti dau si eu un raspuns.

Concursul de admitere la INM are un specific aparte. Este eminamente individual si este cu un nivel oarecare concurenta. Concurenta nu este atat de ridicata cum o arata cifrele la prima vedere (aprox. 3000 de candidati pe 200 de locuri) - lupta principala este data cu nota 7 la prima proba. Dupa aceasta proba, concurenta este relativ redusa (cam 5 oameni la 4 locuri).

Dupa admitere insa situatia se schimba. Exista 3 planuri distincte: cel individual, cel al grupei si cel al intregii promotii. Exista persoane, putine la numar, care raman blocate la nivel individual, sub imperiul starii de la admitere. Si acele persoane, dincolo de aspectele umane subliniate mai sus de adrian_t87, pierd. Pierd pentru ca oricat de bun ai fi la nivel individual, nu poti inlocui echipa. Si nu ma refer la copiat la examene, ma refer la ajutorul reciproc la teme (daca le pot numi asa) si la seminarii. Este foarte greu sa fii bun in toate, si este foarte important ca auditorii sa poata invata unul de la celalalt. Este mult mai usor sa pui o intrebare si sa-i afli raspunsul intr-o discutie restransa decat la seminar sau curs.

Ei bine, unii inteleg acest lucru de la bun inceput, altii mai greu si cativa deloc.

In concluzie: da, concurenta este un factor constant. Dar aceasta nu trebuie sa afecteze colegialitatea. Si nu ma refer in mod special la INM, situatia este aceeasi in orice sistem in care atingerea scopului depinde de evaluarile obtinute: scoala, facultate, cariera care urmeaza dupa.

Ai toata admiratia in momentul asta! Jos palaria !
Iti multumesc pentru raspunsul sincer oferit
Am urmarit postarile tale. Ai raspunsurile cele mai corecte, precise, exacte
Esti foarte bine documentat sau documentata
Chiar imi spuneam zilele trecute cand citeam raspunsurile tale la grile: uite cineva care cu siguranta va reusi la INM
Iata ca....... pe langa faptul ca esti doxa de carte :) ai si un caracter demn de apreciat
Inca o data jos palaria !

@ un diletant
Multumesc pentru conversatia in contradictoriu
Initial te-am abordat cu un raspuns scurt la remarca ta: daca examenul vi se va parea usor, atunci e semn bun.
Te-am abordat in speranta ca vei da mai multe detalii. Nu ai raspuns provocarii initiale
Insa.... la provocarea mai recenta ai raspuns

=D> Rares tocmai ce vorbeam acum cateva mesaje despre tine. Bine ai revenit printre noi. Te admir inca de anul trecut , pentru mine esti un exemplu. Tu cel mai bine poti confirma zicala cine vrea cu adevarat poate.
Buna. Sunt noua pe forum. Mai citeste cineva din carti? Voi cate grile faceti pe zi?

De citit cu siguranta citim cu totii, acum grile fiecare in functie de timp si placere, eu personal nu am stat sa le numar...:D
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)