haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )
eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD
credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
multumesc d.a.m. pt atentioanre , mi-am sters singur mesajul pt ca era offtopic , partea care e ,,on topic" e ca nu as vrea ca un.diletant sa se supere si sa plece deoarece eu personal cat si alti avem de cineva care sa ne explice cum e in interior si gasim sfaturile sale foarte utile . deci asteptam in continuare parerea sa si a altor auditori de justitie daca sunt prin preajma .
Buna! :duh:
Unul din mesajele mele postate aici a fost sters pt ca am raspuns unei provocari de genul acesta...atunci simteam ca trebuie sa raspund acum.... imi dau seama ca degeaba voi raspunde pt ca fiecare e liber sa critice tot ce lui nu i convine. :dance:
O parere umila vedeti-va de treaba postati pana nu mai puteti si tot ce vreti legat de subiectul admiterii la I.N.M. pt ca acesta este motivul pt care s-a inventat acest forum!!!!!!
O alta parere, din experinta mea, competitia nu are nimic in comun cu a fi un "nesuferit" ;) si cu atat mai putin dc esti bun sau vrei sa fi cel mai bun. Si eu am auzit multe de la fosti colegi care au fost admisi dar subiectivismul este in floare adik nimeni nu zice ca este usor dar modul cum faci fata este personal asa ca va doresc sa simtim pe pielea noastra aceasta experienta pt a putea comenta.
@un.diletant... :thumbup: .
Spor!!!!............... la repetat ;)
un diletant - sa nu cumva sa te superi si sa pleci :(( lasa-i pe cei ce nu vor ajutorul tau, eu il vreau :kissing: , si ca mine cred ca mai sunt persoane pe aici care te apreciaza, asa au facut si cu Rares, a incercat saracul sa ne explice anumite lucruri, au vanit unii ... :O ia uite ca nici nu-mi mai aduc aminte cum se numea, un domn cu un avatar cu piratii din Caraibe, si atat ce l-a inebunit, cat este el de destept, ca pana la urma a refuzat sa mai apara, Asa ca diletant sau nu daca ei nu te vor eu te vreau.
Valensa - pentru ca ai niste ani(40 ai spus) asta nu inseamna ca nu poti fi modest si sa accepti niste sfaturi de la unul cu mai putini, nici eu nu am 18 ani, am depasit de multicel cei 28 ai diletantului, dar asta nu ma face mai putin recunoscatoare, experienta uneori este mai valorata decat varsta.
Hai ca incerc eu sa deturnez discutia din punctul tensionat in care s-a cam ajuns si vreau sa va supun atentiei o grila, al carei raspuns mi se pare foarte eronat si nici macar nu e o grila cu crad ridicat de dificultate.Grila suna cam asa :
Daca la o mostenire legala sunt chemati parintii defunctului, un frate bun si un frate consangvin :
a) 1/4 din mostenire revine parintilor
b) fiecare din frati va lua 1/4 din mostenire
c) fratele bun va lua 1/3 din mostenire
Raspunsul corect in carte e b)
Sper sa nu-mi joace feste calculelele, dar conform lor, raspunsul corect ar fi c), deoarece atunci cand la succesiune vin un frate bun alaturi de unul cosangvin, transmiterea mostenirii se face pe linii, astfel ca fratele bun va lua 2/3 din 1/2, respectiv 1/3...voi nu vedeti la fel lucrurile?