avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
vax a scris:

Stresul, oboseala si incertitudinea isi spun cuvantul. Nu puneti sare pe rana.

Fara-ndoiala ca e de vina stresul, si de-aia nu trebuie sa se supere nimeni. Pe de alta parte, veti avea surpriza neplacuta, aceea dintre voi care veti intra (si sint printre voi candidati care au stofa de inm-isti), sa observati acelasi gen de atitudine si dupa admitere, cand auditorii ar trebui sa fie mai relaxati...Si din pacate, veti vedea (sau poate ati constatat pana acum din activitate) perpetuarea acestui comportament si dupa terminarea inm-ului, cand colegii vostri "stresati" vor ajunge magistrati...Acolo deja nu prea iti mai vine sa dai vina pe stres, sau nu mai ai voie sa arunci responsabilitatea unor asemenea reactii pe "e mult de munca, sint obosit/a".
Respectul reciproc tine de om, nu de profesie sau oboseala.
m13d a scris:

O grila faina din Neagu daca tot suntem la penal:
Inculpatul a cerut partii vatamate restituirea unei sume de bani pe care i-o imprumutase. Partea vatamata a negat existenta vreunei datorii, refuzand sa plateasca vreo suma de bani. Atunci, inculpatul sa inarmat cu o teava metalica, i-a aplicat partii vatamate o lovitura asupra capului in urma caruia acesta a cazut. Inculpatul a ridicat din nou teava cu intentia de a o lovi in cap, dar partea vatamata a ridicat mana dreapta in sus parand lovitura. Promitand inculpatului ca-i va restitu banii, partea vatamata a reusit sa fuga. Ce fapta a comis inculpatul:
a) lovirea sau alte violente
b) tentativa la omor cu aplicare art. 73 lit. b C.p. (provocarea din partea victimei, constand in negarea datoriei)
c) tentativa la omor

Incadrarea corecta cred ca e tentativa de omor fara aplicarea art. 73 lit.b
aryZu a scris:

Vai nu pot sa cred... cica admitere la INM... ce diferenta... cum era la inceput - interesant si plin de informatii - si cum a ajuns acum TOTAL lipsit de informatii si cu tot felul de USERI care discuta spete si grile... DOAMNE si ei cica dau admiterea la INM, dar unii dintre ei isi petrec zilele pe forum scriind grile si dezbatand spete "FOARTE UTILE" si apoi se mira de ce nu reusesc sa intre...
E grav, mai sunt 2 saptamani pana la examen, iar unii inca scriu spete si dezbat cu atata patos pe forum... penibil
Felicitari, 4 luati loc ! =D>

dar "Maria Sa" ce cauta printre noi atunci ? hai fuguta la ingrasat porcu'in ajun
varianta c ptr grila ,nu se poate retine provocarea,nu exista tulburarea puternica si nici nu se poate retine ca amenintare din partea victimei refuzul platii
as miza pe b, inculpatul nu a avut intentia initiala de a-l lovi pe debitor, aceasta intentia s-a nascut ,, atunci " in momentul negarii datoriei.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)