avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
C.Stef a scris:

as miza pe b, inculpatul nu a avut intentia initiala de a-l lovi pe debitor, aceasta intentia s-a nascut ,, atunci " in momentul negarii datoriei.

negarea datoriei nu indeplineste conditiile provocarii cf art 73 lit. b...faptul ca inculpatul considera o ofensa grava nerecunoasterea datoriei nu justifica atitudinea lui fata de victima!
Asa este provocarea trebuie sa indeplineasca anumite conditii, ori in speta vedem ca victima a cazut, fuge, nu se impotriveste atacantului, raspunsul corect este c) tentativa la omor, inculpatul chiar si cand victima a cazut, continua atacul daca acesta nu ar fi barat a doua lovitura cu siguranta ar fi fost mort.
un.diletant a scris:

vax a scris:

Stresul, oboseala si incertitudinea isi spun cuvantul. Nu puneti sare pe rana.

Fara-ndoiala ca e de vina stresul, si de-aia nu trebuie sa se supere nimeni. Pe de alta parte, veti avea surpriza neplacuta, aceea dintre voi care veti intra (si sint printre voi candidati care au stofa de inm-isti), sa observati acelasi gen de atitudine si dupa admitere, cand auditorii ar trebui sa fie mai relaxati...Si din pacate, veti vedea (sau poate ati constatat pana acum din activitate) perpetuarea acestui comportament si dupa terminarea inm-ului, cand colegii vostri "stresati" vor ajunge magistrati...Acolo deja nu prea iti mai vine sa dai vina pe stres, sau nu mai ai voie sa arunci responsabilitatea unor asemenea reactii pe "e mult de munca, sint obosit/a".
Respectul reciproc tine de om, nu de profesie sau oboseala.

Parerea mea este ca fiecare dintre noi incearca sa fie cat mai bun, iar ca auditor ma gandesc ca este o concurenta ACERBA in a avea o medie cat mai mare.
Tu spuneai ca daca s-ar putea ar fi 170 de judecatori pe 100 de locuri.
Sau si mai bine, se va vedea la absolvire atunci cand se aleg instantele sau parchetele. La cateva sute de km de casa, sau la cativa zeci de km?
Si totul este in functie de FAIMOASA MEDIE, de faimoasele rezultate.
Categoric ca e detestabil comportamentul pe care il expui (lipsa de respect, etc.), numai ca repet E O COMPETITIE
Indiferent de politetzuri, de comportamentul decent pe care vrea sa il afiseze fiecare, tot o competitie ramane.
Evident ca dupa ce se vede magistrat cu drepturi depline (isi da capacitatea) si a nimerit cat de cat intr-o localitate in care este multumit, acea persoana nu cred ca ar mai avea motive sa fie stresat.

A, bine, daca incepi dupa aceea sa te stresezi ca vrei functie de conducere sau sa promovezi.........
Hm, o competitie continua!

Apropo, te pot intreba, pentru ce anume ai optat?
Judecator sau procuror?
Si de ce una si nu cealalta?
Fie-mi iertata curiozitatea! :)

valensa a scris:

un.diletant a scris:

vax a scris:

Stresul, oboseala si incertitudinea isi spun cuvantul. Nu puneti sare pe rana.

Fara-ndoiala ca e de vina stresul, si de-aia nu trebuie sa se supere nimeni. Pe de alta parte, veti avea surpriza neplacuta, aceea dintre voi care veti intra (si sint printre voi candidati care au stofa de inm-isti), sa observati acelasi gen de atitudine si dupa admitere, cand auditorii ar trebui sa fie mai relaxati...Si din pacate, veti vedea (sau poate ati constatat pana acum din activitate) perpetuarea acestui comportament si dupa terminarea inm-ului, cand colegii vostri "stresati" vor ajunge magistrati...Acolo deja nu prea iti mai vine sa dai vina pe stres, sau nu mai ai voie sa arunci responsabilitatea unor asemenea reactii pe "e mult de munca, sint obosit/a".
Respectul reciproc tine de om, nu de profesie sau oboseala.

Parerea mea este ca fiecare dintre noi incearca sa fie cat mai bun, iar ca auditor ma gandesc ca este o concurenta ACERBA in a avea o medie cat mai mare.
Tu spuneai ca daca s-ar putea ar fi 170 de judecatori pe 100 de locuri.
Sau si mai bine, se va vedea la absolvire atunci cand se aleg instantele sau parchetele. La cateva sute de km de casa, sau la cativa zeci de km?
Si totul este in functie de FAIMOASA MEDIE, de faimoasele rezultate.
Categoric ca e detestabil comportamentul pe care il expui (lipsa de respect, etc.), numai ca repet E O COMPETITIE
Indiferent de politetzuri, de comportamentul decent pe care vrea sa il afiseze fiecare, tot o competitie ramane.
Evident ca dupa ce se vede magistrat cu drepturi depline (isi da capacitatea) si a nimerit cat de cat intr-o localitate in care este multumit, acea persoana nu cred ca ar mai avea motive sa fie stresat.

A, bine, daca incepi dupa aceea sa te stresezi ca vrei functie de conducere sau sa promovezi.........
Hm, o competitie continua!

Apropo, te pot intreba, pentru ce anume ai optat?
Judecator sau procuror?
Si de ce una si nu cealalta?
Fie-mi iertata curiozitatea! :)

Imi pare rau ca tie asa ti s-a descris inm-ul, probabil de catre un coleg/o colega de-a mea. Categoria asta de persoane e minoritara, te asigur, si nu e chiar asa nici cu concurenta. De obicei, tocmai cei care se streseaza nu obtin rezultate spectaculoase. Sigur, e usor sa te ascunzi in spatele unei scuze de genul, "e concurenta, nu putem fi prieteni", dar iti garantez ca se formeaza prietenii la INM, si chiar durabile. Inadaptabili se gasesc in toate profesiile, iar competitie e normal sa existe peste tot. Probabil si voi ati avut colegi/colege de liceu, si apoi facultate, cu care in mod negresit, ati intrat in concurenta, dar ati reusit sa fiti si prieteni in acelasi timp. Chestia cu concurenta ACERBA e o scuza pentru oamenii frustrati.
Si ca sa iti raspund la intrebare: deocamdata nu am optat, selectarea profesiei fiind programata pentru data de 24, dar voi alege judecator.

PS. Alegerea pentru profesie se realizeaza dupa anul I in functie de ierarhia de final, iar dupa absolvire (finalul anului II) se alege doar localitatea de stagiu. Nu e chiar asa nici cu sutele de km, avand in vedere ca anul acesta, cei care au promovat absolvirea au avut la dispozitie TOATE locurile disponibile din sistem (cam fiecare a ajuns unde si-a dorit, chiar si cei din Bucuresti). Cred ca sursa ta te cam dezinformeaza despre ce inseamna INM...

edit: Am uitat sa iti raspund la o intrebare. Voi alege judecator pentru ca se potriveste personalitatii mele. Nu prea imi place rolul de acuzator, si nici dreptul penal de altfel. Mi-as dori sa profesez in civil sau comercial. Multumita de raspuns?
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2010
ContSters151675, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)