avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
adrian_t87 a scris:

Charmione a scris:

Deak pag. 119 (ed. 2002): "in caz de bigamie, mostenirea lasata de defunctul bigam sau cota parte din aceasta mostenire prevazuta de lege in favoarea sotului supravietuitor in concurs cu diferitele clase de mostenitori legalu, se imparte in mod egal intre sotul din casatoria valabila si sotul inocent din casatoria nula, ei fiind, deopotriva de buna-credinta"

dar eu nu vreau ca amantele sa imi ia averea :D ... cam interpretativa grila , nu se specifica ca e de buna sau rea credinta ,
cand ma uit mai bine pe grila scrie ultimul sot va lua , daca era primul eu as fi pus si c

Indiferent de buna sau reaua-credinta a ultimului sot supravietuitor(mama cum suna), tot b) e raspuns corect...daca are buna-credinta va lua 1/8, daca are rea-credinta nu va mai culege nimic( poate doar praful de pe Dacie :D)
adrian_t87 a scris:

Charmione a scris:

Deak pag. 119 (ed. 2002): "in caz de bigamie, mostenirea lasata de defunctul bigam sau cota parte din aceasta mostenire prevazuta de lege in favoarea sotului supravietuitor in concurs cu diferitele clase de mostenitori legalu, se imparte in mod egal intre sotul din casatoria valabila si sotul inocent din casatoria nula, ei fiind, deopotriva de buna-credinta"

dar eu nu vreau ca amantele sa imi ia averea :D ... cam interpretativa grila , nu se specifica ca e de buna sau rea credinta ,
cand ma uit mai bine pe grila scrie ultimul sot va lua , daca era primul eu as fi pus si c

Grila nu e interpretabila fiindca nu era necesara precizarea privind buna-credinta a sotului dat fiind varianta data si anume varianta c). Astfel erau 2 posibile solutii in acest caz: daca era si al doilea sot de buna credinta fiecare ar fi luat 1/8 nu 1/4 iar daca al doilea stia de existenta primului atunci primul lua 1/4 si al doilea nimic. Deci varianta c) nu putea fi in nicio situatie corecta.
Charmione a scris:

Rino nepotii nu vor mosteni prin reprezentare deoarece nu exista descendenti de gr. I (celalat fiu fiind nedemn) si atunci ei fiind de gradul II amandoi vor veni la mostenire in nume propriu. E adevarat ca cota lor va fi de 3/8 dar ei nu vin la mostenire prin reprezentare. Deci nicio varinta nu e corecta.

Primi 2 nepoti vin in numele tatalui lor, care predecedase deschiderii succesiunii, deci vin prin reprezentare, astfel ca ei vor lua ceea ce va ramane dupa ce se va defalca partea sotilor supravietuitori...al treilea nepot are tatal nedemn...te rog, citeste enuntul cu atentie :)
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
rino83, utilizator
Da, asa e, vin la mostenire prin reprezentare fiindca daca ar veni in nume propriu ar mosteni si fiul nedemnului la fel. Ei vin prin reprezentare tocmai ca sa-l inlature pe acesta. Eu ma gandeam la o alta ipoteza si am confundat situatiile si anume atunci cand toti fii defunctului ar fi decedati la data deschiderii succesiunii atunci nepoti ar veni la mostenire in nume propriu fara reprezentare. Dar evident nu era cazul in speta asta.
Am si eu o grila ce ma nedumireste, poate ma luminati si pe mine:

Actele juridice mortis causa:

a) constituie majoritatea actelor civile;
b) isi produc efectele neconditionat de moartea autorului lor;
c) isi produc efectele conditionat de moartea autorului lor;
d) isi produc efectele numai la moartea autorului lor;
e) sunt solemne.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)