avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
b
nepotul al carui tata e nedemn nu mosteneste, pentru ca nedemnitatea produce efecte si aspra copiilor nedemnului, daca era un stranepot, din ce am inteles eu, nedemnitatea nu mai produce efecte, dar asupra copiilor da.
multumesc pt explicatii la oferta de purga
b, c si chiar daca nedemnitatea nu si-ar produce efecte ar veni in nume propriu , adica gradul 2 , inlaturat de primii nepoti care vin prin reprezentare , adica gradul 1
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
adrian_t87, utilizator
corect
dar de ce e si c?

În caz de cesiune a contractului de locaţiune de către locatar, cedentul garantează:
A. executarea obligaţiilor de către locator
B. existenţa dreptului de folosinţă în condiţiile din momentul încheierii contractului de locaţiune
C. opozabilitatea contractului faţă de terţi, fără îndeplinirea vreunei formalităţi
D. niciuna din variantele de mai sus

raspuns d
poate cineva sa imi explice si mie daca garanteaza pentru ceva?
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
ContSters50370, utilizator
Intrebare de procedura penala: in cazul in care procurorul dispune masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea sau tara invinuitul sau inculpatul poate sa atace aceasta dispozitie atat pe calea plangerii la instanta prevazute de art. 140 ind. 2 cat si in temeiul art. 278 prin plangere la procurorul ierarhic superior? Theodoru spune ca se poate uza de ambele modalitati dar dupa parerea mea in cazul masurilor preventive sunt aplicabile dispozitiile speciale prevazute de art. 140 ind. 2 in timp ce art. 278 se aplica in cazul altor acte sau masuri dispuse de procuror.

La speta postata de Rino cu succesiunea nu e nicio varianta corecta. Din toata materia de civil cel mai mult prefer genul asta de subiecte :D
Charmione a scris:

Intrebare de procedura penala: in cazul in care procurorul dispune masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea sau tara invinuitul sau inculpatul poate sa atace aceasta dispozitie atat pe calea plangerii la instanta prevazute de art. 140 ind. 2 cat si in temeiul art. 278 prin plangere la procurorul ierarhic superior? Theodoru spune ca se poate uza de ambele modalitati dar dupa parerea mea in cazul masurilor preventive sunt aplicabile dispozitiile speciale prevazute de art. 140 ind. 2 in timp ce art. 278 se aplica in cazul altor acte sau masuri dispuse de procuror.

La speta postata de Rino cu succesiunea nu e nicio varianta corecta. Din toata materia de civil cel mai mult prefer genul asta de subiecte :D

Se pot folosi ambele.(a fost si-o intrebare in acest sens in 2009 inm parca )

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)