adrian_t87 a scris:
cine stie sa imi explice si mie oferta de purga , am inteles in mare dar nu sunt pe deplin lamurit , ipoteca este platita din bani vanzarii? sau luand in calcul ipoteca vanzarea se face cu un pret mai mic si pe langa pret se vor da alti bani ca contravaloarea rascumpararii garantiei? daca poate cineva sa imi explice printr-un exemplu , pls
Incerc eu un raspuns la asta, desi nu am intalnit niciodata in firava mea practica oferta de purga. Daca citesti DIRECT din codul civil art. 1801-1814 (cu aplecare spre art. 1805), cred ca vei intelege mai bine decat din doctrina. Revin si arat: cititi, pe cat posibil, codurile...
In ceea ce priveste pretul vanzarii, din punct de vedere legal, acesta nu este afectat de o eventuala garantie imobiliara ce ar greva bunul, acesta se stabileste prin negociere directa intre vanzator si cumparator. Bineinteles, un bun ipotecat prezinta o sarcina si prin urmare un risc, deci ar trebui sa fie mai ieftin...Conteaza insa si stadiul rambursarii creditului etc, etc. Toate aceste elemente nu au insa legatura stricta cu dreptul, ci mai mult cu piata imobiliara.