avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Sofia68 a scris:

Multumesc Roxa_theo pentru raspunsuri si m13d pentru criticile constructive. E clar ca am o problema cu modul de formulare a intrebarilor. Cred ca isi spune cuvantul si stresul aferent.

Stai linistita Sofia toti suntem la fel, invatam noptile, grile ziua, nu am vrut sa te critic caci nu e genul meu, dar cu un pic mai multa atentie ( si e valabil pentru mine) intrebarile nu ni se mai par OZN -uri, eu citesc uneori intrebarea de 10 ori si raspund tocmai cu ce nu trebuie, ma intorc si vad ca am srit un "si" un "la" in loc de "numai" ceea ce insemna ca nu exista exceptii eu nu il iau in seama.... si uite asa la o grila cu nivel mediu eu ii dau o rezolvare de ma minunez si eu dupa aceea ce raspunsuri dau.
asa gandeam si eu si nu imi era clar ....raspunsul lui m13d "m-a luminat"
...b) pentru ca nulitatea absoluta nu poate fi tacita, si nu c) caci desi imprescriptibila are totusi o exceptie in cazul imobilelor preluate abuziv OUG 145/2001

Oti: citeste si edit-ul - nu intotdeauna am dreptate ( a se citi aprope niciodata) incerc sa ajut si eu iar cand gresesc din greselile mele invat eu si invatam cu totii.
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Cine are nervii apti pt niste aritmetica? :D

Daca la mostenirea defunctului sunt chemati: sotul supravietuitor, parintii, un frate bun, doi frati cosangvini si 3 frati uterini, atunci:
a) sotul supravietuitor va lua o cota de 1/3 din mostenire
b) fiecare parinte va lua o cota de 1/8 din mostenire
c) fiecare uterin va lua o cota de 1/24 din mostenire
d) fiecare frate cosangvin va lua o cota de 1/18 din mostenire
e) fratele bun va lua o cota de 7/72 din mostenire
rino83, utilizator
a?
a,c,d,e si continuarea era ca defunctul a lasat o dacie 1310 din 1970 :D
a, c, e
In concurs cu ascendentii privilegiati impreuna cu colateralii privilegiati, indiferent de nr lor, sotul supravietuitor are dreptul la 1/3 din mostenire, iar in cazul fratilor, se stie ca impartirea se face pe linii.;)

adrian_t87 a scris:

a,c,d,e si continuarea era ca defunctul a lasat o dacie 1310 din 1970 :D

sau un trabant:D
Ayaz, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)