avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
adrian, vei oferi creditorului ipotecar valoarea creantei sale, fireste in limita pretului sau valorii imobilului. nu ii vei da mai mult. De obicei valoarea imobilului depaseste val creantei, nu?

Edit: Asa e, nu prea se vand imobile ipotecate, oferta de purga cred ca a ramas pur teoretica...

Intrebare - Pana la urma cum ramane, hot asupra stramutarii se poate sau nu ataca, in pofida textului din codul de proc civila? (cu contestatie in anulare, daca nu cu revizuire...)
Ultima modificare: Vineri, 13 August 2010
adrin, utilizator
rino83 a scris:

Cine are nervii apti pt niste aritmetica? :D

Daca la mostenirea defunctului sunt chemati: sotul supravietuitor, parintii, un frate bun, doi frati cosangvini si 3 frati uterini, atunci:
a) sotul supravietuitor va lua o cota de 1/3 din mostenire
b) fiecare parinte va lua o cota de 1/8 din mostenire
c) fiecare uterin va lua o cota de 1/24 din mostenire
d) fiecare frate cosangvin va lua o cota de 1/18 din mostenire
e) fratele bun va lua o cota de 7/72 din mostenire

Toate in afara de b) erau raspunsuri corecte.
ALTA :

Daca la mostenirea lasata de de cuius vin 2 soti supravietuitori, doi nepoti de fiu al caror tata era decedat inainte de deschiderea succesiunii, un alt nepot de fiu, al carui tata, nedemn, fusese recunoscut de catre de cuius prin testament si parintii defunctului, mostenira va fi culeasa in modul urmator:

a) fiecare sot va primi o cota de 1/4 din mostenire
b) primii doi nepoti vor primi fiecare cate 3/8 din mostenire prin reprezentare
c) ultimul sot va primi 1/4 din mostenire
d) al treilea nepot va primi 1/4 din mostenire
e) parintii vor primi 1/6 din mostenire.

Despre mostenire, aceeasi DACIE 1310, Se stie ! :D

EDIT:
@ Adrin: teoretic hotararile in materie de stramutare nu sunt supuse nici unei cai de atac...practic, s-ar putea folosi contestatia in anulare speciala( spre exemplu, cererea de stramutare se rezolva cu citarea partilor, ori, daca nu s-a admite nici o cale de atac impotriva hotararii de stramutare, ar insemna ca regula citarii partilor sa fie lipsita de sanctiune, ceea ce pare greu de admis)
rino83, utilizator
Chiar si cu contestatia de dr comun, cand cererea de stramutare a fost judecata de o instanta necompetenta(banuiala legitima - tribunal, de ex)....
La Voineag, vad ca se ataca, daca imi aduc minte bine, si la Boroi&Ciobanu....prin urmare, in fata acestor opinii, textul se inmoaie....
adrin a scris:

Chiar si cu contestatia de dr comun, cand cererea de stramutare a fost judecata de o instanta necompetenta(banuiala legitima - tribunal, de ex)....
La Voineag, vad ca se ataca, daca imi aduc minte bine, si la Boroi&Ciobanu....prin urmare, in fata acestor opinii, textul se inmoaie....

Doar daca aceste motive despre care vorbesti tu n-au fost invocate pe calea apelului sau recursului, sau daca invocate, instanta de recurs le-a respins fiindca trebuiau facute verificari de fapt, incompatibile cu structura recursului...dar banuiala legitima nu e cauza de necompetenta, ci cauza de stramutare...iar pt necompetenta mi se pare imposibil sa ataci cu contestatie o hotarare de stramutare, fiindca intotdeauna dosarul se va trimite la instanta ierarhic superioara sau dupa caz, ICCJ, instantele competente a solutiona cererea de stramutare.
rino83, utilizator
Daca la mostenirea lasata de de cuius vin 2 soti supravietuitori, doi nepoti de fiu al caror tata era decedat inainte de deschiderea succesiunii, un alt nepot de fiu, al carui tata, nedemn, fusese recunoscut de catre de cuius prin testament si parintii defunctului, mostenira va fi culeasa in modul urmator:

a) fiecare sot va primi o cota de 1/4 din mostenire
b) primii doi nepoti vor primi fiecare cate 3/8 din mostenire prin reprezentare
c) ultimul sot va primi 1/4 din mostenire
d) al treilea nepot va primi 1/4 din mostenire
e) parintii vor primi 1/6 din mostenire

se poate sa nu fie niciuna?
daca nu sunt intr-o grava eroare, ambii soti primesc impreuna 1/4, parintii sunt exclusi, iar restul 3/4 se imparte pe cele 2 tulpini, nepotul 3, 3/8, iar cei 2 primesc impreuna 3/8, deci cate 3/16 fiecare

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)