m13d a scris:
Este un pic ciudata grila - eu as incadra-o tot la tulburare, insa autorul se bazeaza pe faptul ca imobilul reprezinta insasi domiciliul victimei, iar la tulburarea de posesie nu se face aceasta diferenta, autorul vrea sa sublinieze una din agravantele violarii de domiciliu - refuzul faptuitorului de a-l parasi, insa a agravat-o intratat ca a facut-o tulburare. De asemenea un lucru care lipseste din grila si care ar fi semnificativ pentru delimitare este timpul cat dureaza, daca faptuitorul a intrat cu intentia de a ocupa insa la 5 min. vine proprietarul acasa nu a avut loc ocuparea deci este violare nu tulburare. Eu cred, sau cel putin asa am inteles ca trebuie sa existe efectiv acte de ocupare, de posedare a unui imobil.
Prin urmare daca infractorul intra, sta cateva ore isi pune rufe la spalat, isi face cina, si tot pachetul in locuinta victimei, se incadreaza la tulburare, daca intra si nu apuca nici sa se descalte ca vine proprietarul atunci este violare....
Edit: am revazut grila, proprietarul se intoarce dupa o luna deci tulburare
:(( vreau in vacanta ....:(( am obosit
Atentie - refuzul de a parasi imobilul se face in urma patrunderii nelegale
eu sunt de parere ca pentru a incadra violarea de domiciliu numai pe teza a doua a alin 1, trebuie ca patrunderea sa fie legala...
in legatura cu oboseala cred ca este ceva normal...si eu ii simt efectele din pacate:(dar hai ca mai e putin si va fi ok;)
actiunea donatorului pentru revocarea donatiei pt survenienta de copil este prescriptibila?
codul asa ar spune, dar deak.... spune ca revocarea intervine de drept iar instanta nu poate decat sa o constate...deci ar fi imprescriptibila ca orice act in constatare.... si doar actiunea in restituirea lucrului donat ar fi prescriptibila in 30 de ani de la nasterea copilului...