Salut, e prima data cand scriu pe forum asa ca scuze daca s-a mai dezbatut problema.
Dupa parerea voastra se poate sa ai imbibatie alcoolica peste limita legala si sa nu te afli in stare de ebrietate? Stiu ca in principiu daca pui limita foarte jos ar fi posibil dar in situatia actuala?
Apoi , cum vi se pare ca se coreleaza RIL din 2009 la art 184 si cel din 2007 la 178? Msk
Salut, e prima data cand scriu pe forum asa ca scuze daca s-a mai dezbatut problema.
Dupa parerea voastra se poate sa ai imbibatie alcoolica peste limita legala si sa nu te afli in stare de ebrietate? Stiu ca in principiu daca pui limita foarte jos ar fi posibil dar in situatia actuala?
Apoi , cum vi se pare ca se coreleaza RIL din 2009 la art 184 si cel din 2007 la 178? Msk
alexandra_gav a scris:
Eu vad situatia in felul urmator.Fiind o donatie raportabila,ea nu este o veritabila liberalitate,fiind doar un avans asupra mostenirii.prin contractul de donatie,fratele s-a obligat sa o readuca la succesiune in momentul deschiderii ei.Eu consider ca o astfel de obligatie nu este legata de dispozitiile testamentare.Drept urmare,obligandu-se sa readuca donatia,trebuie s-o faca indiferent ca a fost sau nu exheredat.Drept urmare,nu ar putea beneficia de donatie daca a fost exheredat.O astfel de donatie se stinge cu efect retroactiv de la data incheierii ei,in momentul in mortii defunctului.
Sper ca m-am facut inteleseasa,de ce consider ca nu ar putea beneficia de donatie.Daca e gresit rationamentul as vrea sa vad argumentele.