avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Cum nu? Ma sustine autorul grilei :D...Ii dau o bere dupa examen :D
Tulburarea de posesie nu poate fi conceputa fara o violare de domiciliu, infractiune care este absorbita. Diferenta dintre cele doua infractiuni este aceea ca in cazul tulburarii de posesie exista o perioada de timp pe parcursul careia se realizeaza ocuparea in timp ce, la violarea de domiciliu, intervalul de timp al patrunderii este unul scurt. A intrebat cineva de ce ar mai fi reglementate ambele infractiuni. Ei bine, tulburarea de posesie implica o infractiune mai grava, tocmai datorata duratei de timp in care se petrece chiar tulburarea posesiei unei persoane asupra unui imobil, pedeapsa fiind, de asemenea, mai grava. Imi mentin parerea ca incadrarea este aceea de tulburare de posesie.
Claudiu cu raspunsul dat ai pierdut berea de la Rino, pana acum numai Vio este invitat.;)
rino83 a scris:

Daca se va readuce la succesiune (in cazul prezentat de mine), descendentul il va inlatura pe fratele defunctului (care a primit donatia cu raport)si va culege intrega mostenire, si deci si donatia...asta nu suna ca o revocare unilaterala a donatiei, incompatibila cu principiul irevocabilitatii donatiilor....totusi, eu cred ca raportul donatiilor se aplica doar in cazul descebdentilor si sotului, doar in privinta lor donatia e considerat ca un avans al mostenirii.

Am gasit in Deak :"raportul poate fi stipulat si in cazul donatiei facuta rudelor colaterale dar numai sub forma imputarii valorii donatiei asupra partii din mostenire ce se cuvine donatarului."
Asadar daca colateralul nu vine la mostenire fiind exheredat/inlaturat de descendenti pastreaza donatia daca mosteneste i se calculeaza donatia ca "avans" din cota lui
m13d a scris:

Vio23 vorbeste de o grila , as fi curioasa sa stiu de unde sau cum se prezinta grila, poate exista vreo circumstanta de care nu tinem cont. Dar Rino asa cum ai pus tu problema este tulburare , in afara de tine nu mai sustine nimeni altceva.

grila este din damaschin, raducan, etc si suna asa:
numitul x, afland ca intr-un bloc de locuinte este o garsoniera libera, nelocuita, s-a mutat in garsoniera respectiva( care, itra-adevar era nelocuita), titularul acesteia fiind internat in spital. Dupa o luna, adevaratul proprietar s-a reintors din spital si a gasit garsoniera sa ocupata abuziv, astfel ca a cerut in mod ferm numitului x sa paraseasca locuinta, dar acesta a refuzat categoric. In raport de cele intamplate:
a)...
b) rasp corect: fapta const violare de dom prev de art 192, alin 1, teza a 2-ac. pen.
c) ....

daca cineva poate si sa argumenteze de ce este contr de locatiune inch numai in forma scrisa, ad probationem, i-as fi recunoscator.....
eu stiam ca daca forma scrisa este ceruta ad probationem in mod expres, nu mai poate fi probat in alt mod, nici macar in cazurile de exceptie in care este acceptata proba cu martori, valoarea actului fiind peste 250 lei
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
vio23, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)