avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
vio23 a scris:

rino83 a scris:

Violare de domiciliu ?

in carte raspunsul este ca in acest caz ar fi violare de domiciliu(tulburarea de posesie nici nu exista in variantele de raspuns), desi eu cred ca in acest caz este tulburare de posesie!
am si eu o nelamurire: contractul de locatiune, trebuie incheiat in forma scrisa ad probationem?boroi il da exemplu in cartea de civil de anul 1 la aplicatii ale formei ad probationem, iar deak spune ca... dupa inceperea executarii ar putea fi probat si prin martori si prezumtii in cazul existentei unui inceput de dovada scrisa sau in cazul imposibilitatii preconstituirii ori conservarii unui inscris....
sa spunem ca forma scrisa ad probationem ar fi necesara doar in cazul in care executarea contractului nu a inceput?
aceleasi aspecte sunt prezentate si la inchirierea locuintelor!nu stiu ce sa cred...

deci nu sunt singurul care a vazut o violare de domiciliu, am inceput sa am adepti de seama :D
intervin si eu la spetele de mai sus
1.mie mi se pare evident ca este vorba de tulburare de posesie (e vorba de ocuparea unui imobil)
2. contractul de locatiune se incheie ad probationem ( 1416 C.civ.)

3. speta cu donatia
alexandra, daca X a donat bunul, spune-mi, te rog, cum poate sa prevada in contractul de donatie posibilitatea ca donatia sa fie raportabila? ce clauza este asta in contractul de donatie?
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
ContSters70098, utilizator

deci nu sunt singurul care a vazut o violare de domiciliu, am inceput sa am adepti de seama :D

Rino ramai la violare de domiciliu ???
Vio de unde este grila??
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
M13d, glumeam :P...desi nu sunt intru-totul convins ca nu poate fi si violare de domiciliu, din moment ce intruneste toate cerintele statuate de norma incriminatoare a violarii de domiciliu.
Vio23 vorbeste de o grila , as fi curioasa sa stiu de unde sau cum se prezinta grila, poate exista vreo circumstanta de care nu tinem cont. Dar Rino asa cum ai pus tu problema este tulburare , in afara de tine nu mai sustine nimeni altceva.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)