avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
iar intervin :)
dupa parerea mea, repet, e doar parere, situatii de genul asta cu donatia nu vom regasi in grilele de SAPTAMANA VIITOARE.
nu intrati in stres
hai ca peste o saptamana, la ora asta putem dezbate subiecte din cele mai diverse (referitoare la drept)
eu zic sa ne pastram puterile si energia pentru joia viitoare
m13d a scris:

Eeee..... acum da vorbim de o violare de domiciliu, fata de expunerea anterioara
cum incadrati fapta unei persoane de a ocupa locuinta persoanei vatamate, in timp ce aceasta se afla internata in spital si de a refuza parasirea imobilului la solicitarea p.v. la intoarcerea din spital?

Sti unde este diferenta??? in partea vatamata, odata, a doua oara in caracterul temporar al lipsei acestuia de la domiciliu.... Eu din prima expunere asta am inteles( a se vedea raspunsul dat), ca l-a vatamat cu scopul de a ocupa imobilul.

eu cred ca in ambele cazuri este tulburare de posesie
in primul rand raspunsul din grila pentru violare de domiciliu pe teza refuzului de a parasi imobilul la cererea persoanei care il foloseste presupune o patrundere legala in imobil a faptuitorului, respectiv cu consimtamantul proprietarului. In acest caz nu se poate spune ca faptuitorul a patruns legal, nu vad cum ar putea fi imaginat cazul asta. Poate doar daca s-ar putea argumenta justificat ca ar fi fost in eroare de fapt cu privire la faptul ca imobilul apartine cuiva si astfel ar fi inlaturat caracterul penal referitor la patrundere si la ocuparea timp de o luna a garsonierei. Probabil ca asta este explicatia autorului, dar mie imi este greu de inteles cum cineva poate sa probeze o asemenea eroare....
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
vio23, utilizator
Este un pic ciudata grila - eu as incadra-o tot la tulburare, insa autorul se bazeaza pe faptul ca imobilul reprezinta insasi domiciliul victimei, iar la tulburarea de posesie nu se face aceasta diferenta, autorul vrea sa sublinieze una din agravantele violarii de domiciliu - refuzul faptuitorului de a-l parasi, insa a agravat-o intratat ca a facut-o tulburare. De asemenea un lucru care lipseste din grila si care ar fi semnificativ pentru delimitare este timpul cat dureaza, daca faptuitorul a intrat cu intentia de a ocupa insa la 5 min. vine proprietarul acasa nu a avut loc ocuparea deci este violare nu tulburare. Eu cred, sau cel putin asa am inteles ca trebuie sa existe efectiv acte de ocupare, de posedare a unui imobil.
Prin urmare daca infractorul intra, sta cateva ore isi pune rufe la spalat, isi face cina, si tot pachetul in locuinta victimei, se incadreaza la tulburare, daca intra si nu apuca nici sa se descalte ca vine proprietarul atunci este violare....
Edit: am revazut grila, proprietarul se intoarce dupa o luna deci tulburare
:(( vreau in vacanta ....:(( am obosit
Atentie - refuzul de a parasi imobilul se face in urma patrunderii nelegale
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
@m13d: esti focalizata pe grila aia cu tulburarea de posesie de atata amar de ore? :O...stai linistita, ca exista viata si dupa acea grila :D
stie cineva daca te lasa sa iti scrii in timpul examenului raspunsurile pe care le-ai dat pe o foita, pentru ca mai apoi sa o consulti cu lista raspunsurilor corecte care din cate am inteles se afiseaza dupa examen la afisier? sau trebuie sa astepti rezultate pana pe 1 sept?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)