avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
la solidaritate eu cred ca textul trebuie luat ca atare, este in apararea intereselor creditorului, mai ales ca solidaritatea este regula in mat delictuala si mi se pare normal sa fie aparat interesul lui in prima faza. In plus sa luam un exemplu in cazul unui prejudiciu produs de 5 persoane dintre care una incapabila, iar pt alta cred renunta la solidaritate. dc n-ar fi asa cum prev art 1054 unul dintre creditori va plati decat 1/5(cel la care s-a renuntat la solidaritate) din datorie iar ceilalti vor plati 4/5:3, ceea ce ar inechitabil pentru ei, avand in vedere ca toti au aceeasi vina in provocarea prejudiciului.
la grila a,b,c
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
vio23, utilizator
adrin a scris:
Conditia de a nu face un lucru imposibil nu face ca obligatia contractata sa fie:
a)imperfecta
b)nula
c)anulabila

c?
Consideraţii privind relaţia infracţiunii de violare de domiciliu cu unele infracţiuni contra patrimoniului

c) raportul între tulburarea de posesie şi violarea de domiciliu

Problema raportului între cele două infracţiuni se pune atunci când autorul pătrunde fără drept într-unul dintre spaţiile menţionate de art.192 C.pen. pe care apoi le ia în stăpânire, realizând şi elementul material al infracţiunii prevăzute de art.220 C.pen.
La prima vedere ar putea exista tentaţia de a considera că tulburarea de posesie absoarbe violarea de domiciliu, dat fiind că nu este posibilă luarea în stăpânire, spre exemplu a unei locuinţe, fără a pătrunde în aceasta.
În realitate, între cele două infracţiuni nu operează absorbţia şi ele vor trebui reţinute în concurs ori de câte ori sunt întrunite elementele ambelor. Într-adevăr, art.220 nu se referă la ocuparea unei locuinţe, ci a unui imobil în general, indiferent care este destinaţia acestuia. Pe cale de consecinţă, tulburarea de posesie se poate comite fără a se săvârşi infracţiunea de violare de domiciliu. Aşa fiind, condiţia caracterului necesar al absorbţiei nu este satisfăcută şi deci nu ne aflăm în faţa unei complexităţi. În măsura în care alături de obiectul juridic al tulburării de posesie este lezat şi un alt obiect juridic – în speţă inviolabilitatea domiciliului – soluţia care se impune este aceea a concursului de infracţiuni.
Un alt argument în acelaşi sens este dat de diferenţa de pericol social între cele două infracţiuni, dat fiind că limitele pedepsei prevăzute pentru infracţiunea de tulburare de posesie sunt uneori mai mici decât cele prevăzute pentru violarea de domiciliu (spre exemplu atunci când violarea de domiciliu se comite în timpul nopţii) nepermiţând deci absorbtia.

Opinia de mai sus apartine domnului profesor streteanu...pentru cei care nu stiu formator in cadrul INM-ului...nu spun ca e opinia pe care trebuie sa o imbratisati..dar e bine sa stiti ce gandeste domnul streteanu...

O zi frumoasa...spor la invatat...si incercati sa nu va mai stresati...luati lucrurile cu mult calm si veti avea rezultate bune...
adelykitt a scris:

driaana a scris:

Nu stiu, ma gandesc la ce e mai rau, dar iau in calcul si posibilitatea cu noile coduri...
Stai unde te simti mai bine, nu ai nevoie de un stres in plus...
[/quot

Sunt in aceiasi dilema .Daca aflii ceva posteaza aici,ca eu nici nu stiu ce sa mai invatzX-(

Buna! Eu am inteles ca noile coduri intra in vigoare anul urmator prin octombire parca .... daca e asa nu e normal ca si pentru la anu' sa se invete tot din aceste coduri? abia dupa ce intri la INM sa studiezi din cele noi....voi ce ziceti?
Cristiann86 a scris:

adrin a scris:
Conditia de a nu face un lucru imposibil nu face ca obligatia contractata sa fie:
a)imperfecta
b)nula
c)anulabila

c?

eu am zis abc.
raspunsul ar fi b)...
deci o conditie de a nu face un lucru imposibil face obligatia sa devina imperfecta ori anulabila. hm...cum?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)