avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Actele prin care se transmite dreptul de proprietate asupra unui teren trebuie sa imbrace forma autentica, ca si cerinta ad validitatem...deci, e exclus din start b)-ul, simpla manifestare de vointa a partilor nefiind suficienta.
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
rino83, utilizator
pai bine mama , ai dreptate , dar existand variante multiple de raspuns nu e logic ca variantele de raspuns nu se exclud ci se completeaza?!, pentru ca daca tu consideri doar c-ul corect atunci b-un nu e corect si prin logica imi spui ca vanzarea cumpararea nu e neaparat consensuala si nici neaparat inter vivos. sau gandesc aiurea.....
adrin a scris:

deb dezlegat de solidaritate e tinut atat pt partea sa cat si pt insolvabilitatea supravenita a celor solidari???

Adrin, mie mi se pare normal ca debitorul descarcat de solidaritate sa suporte si el insolvabilitatea celorlalti codebitori solidari, fiindca in privinta lui, creditorul a consimtit doar o transformare a obligatiei(din solidara in conjuncta), si nu o remitere de datorie...stiu ca particularitatile obligatiilor conjuncte fac ca debitorul sa datoreze doar partea sa(cazul debitorului solidar descarcat de solidaritate), dar banuiesc ca prin acel art. 1054 din cod se urmareste protejarea creditorului care l-a degrevat de solidaritate pe debitor.
laura_glita a scris:

pai bine mama , ai dreptate , dar existand variante multiple de raspuns nu e logic ca variantele de raspuns nu se exclud ci se completeaza?!, pentru ca daca tu consideri doar c-ul corect atunci b-un nu e corect si prin logica imi spui ca vanzarea cumpararea nu e neaparat consensuala si nici neaparat inter vivos. sau gandesc aiurea.....

Deci, vanzarea-cumpararea unui teren, in nici un caz nu e un act consensual, ci solemn, deci pica b-ul... puteti sa va interesati...intr-adevar, e contract inter vivos, dar un raspuns nu poate fi corect daca e adevarat doar pe jumatate .
rino83 a scris:

adrin a scris:

deb dezlegat de solidaritate e tinut atat pt partea sa cat si pt insolvabilitatea supravenita a celor solidari???

Adrin, mie mi se pare normal ca debitorul descarcat de solidaritate sa suporte si el insolvabilitatea celorlalti codebitori solidari, fiindca in privinta lui, creditorul a consimtit doar o transformare a obligatiei(din solidara in conjuncta), si nu o remitere de datorie...

rino, eu nu inteleg ce vrei sa zici cu remiterea, dar uite - daca tu esti obligat solidar alaturi de inca 2, iar creditorul de dezleaga de solidaritate si iti cere sa platesti o treime, pe care o si platesti bucuros, zici ca tot bucuros si senin accepti apoi sa ti le ceara si pe celelalte doua treimi si sa suporti si insolvabilitatea(adica o sa mai astepti pana recuperezi), fara sa te intrebi ce a fost cu acea transformare din solidara in conjuncta, ce efecte a produs ea? Mie, daca as fi un alt creditor al tau, nu mi s-ar parea normal.

OK, uitati o grila:
Conditia de a nu face un lucru imposibil nu face ca obligatia contractata sa fie:
a)imperfecta
b)nula
c)anulabila

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)