rino83 a scris:
adrin a scris:
deb dezlegat de solidaritate e tinut atat pt partea sa cat si pt insolvabilitatea supravenita a celor solidari???
Adrin, mie mi se pare normal ca debitorul descarcat de solidaritate sa suporte si el insolvabilitatea celorlalti codebitori solidari, fiindca in privinta lui, creditorul a consimtit doar o transformare a obligatiei(din solidara in conjuncta), si nu o remitere de datorie...
rino, eu nu inteleg ce vrei sa zici cu remiterea, dar uite - daca tu esti obligat solidar alaturi de inca 2, iar creditorul de dezleaga de solidaritate si iti cere sa platesti o treime, pe care o si platesti bucuros, zici ca tot bucuros si senin accepti apoi sa ti le ceara si pe celelalte doua treimi si sa suporti si insolvabilitatea(adica o sa mai astepti pana recuperezi), fara sa te intrebi ce a fost cu acea transformare din solidara in conjuncta, ce efecte a produs ea? Mie, daca as fi un alt creditor al tau, nu mi s-ar parea normal.
OK, uitati o grila:
Conditia de a nu face un lucru imposibil nu face ca obligatia contractata sa fie:
a)imperfecta
b)nula
c)anulabila