avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Enuntul de la pct "c" apare si in cartea lui Barsan la care se adauga "si fara a tine seama de stipulatiile contractuale. totusi el nu poate fi acordat in cazul pactelor comisorii 3-4. " Eu nu inteleg raspunsul "c" de ce nu e corect ma gandesc doar ca nu l-a luat ca varianta corecta pt ca e incomplet enuntul (aiurea).
Interdictiile de instrainare prevazute de legea 18 si legea 112/1995 sunt pana la urma incapacitati intuituu rei sau sunt inalienabilitati, se transmit sau nu mostenitorilor, Boroi zice ca e controversa, dar sunt curioasa daca in practica s-a transat cumva?
oti a scris:

nu mai este dar se aplica pt adoptiile cu efecte restranse din trecut ,nu s au "transformat" in adoptii cu efecte depline, motiv pt care "ne batem " capul cu ele la succesoral :D

Ma lamureste si pe mine care e ratiunea grilei lui Voineag ?

Termenul de gratie
a nu poate fi acordat in cz pactelor comisorii III-IV
b nu poate fi acordat n cazul n care se cere restituirea unui bun in temeiul unui contract de depozit chiar daca s-ar fi stipulat in contract un anumit termen pt restituirea lui
c este prevazut de lege numai in favoarea debitorului in considerarea situatiei sale patrimoniale fara a fi necesar consimtamantul creditorului

raspunsuri a si b
a si b de acord dar nu inteleg de ce nu e corect c ul ?

raspunsul este simplu-- si anume, termenul de gratie nu este prevazut de lege in favoarea...................,ci reprezinta un beneficiu ( un fel de act de clementa) acordat de judecator, in anumite conditii, debitorului care a intarziat sa-si indeplineasca o obligatie contractuala
Nu cred ca e asa cum spui tu pt ca in Barsan foloseste exact expresia "in favoarea debitorului..." dar in mod indirect si logic cred ca ne-ai dat raspunsul corect-termenul de gratie e un termen judiciar si nu legal ...corect?
fluturas66 a scris:

Nu cred ca e asa cum spui tu pt ca in Barsan foloseste exact expresia "in favoarea debitorului..." dar in mod indirect si logic cred ca ne-ai dat raspunsul corect-termenul de gratie e un termen judiciar si nu legal ...corect?

BIngo =D> asta era e acordat de instanta, nu e termen legal

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)