avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Poate sa explice cineva termenii: comorient si codecedat? Ce reguli se aplica la succesiune? Adica: "Avem o familie sot si sotie care au 2 copii doi baieti. Unul dintre baieti este casatorit si are o fetita. Intr-un accident survine decesul bunicului si unul din fii sai - cel care este casatorit si are o fetita moare in aceeasi imprejurare si timp cu bunicul." Sunt comorienti sau codecedati? Ce ar fi trebuit sa fie invers? Vine fetita sa mosteneasca prin reprezentare? In ambele cazuri (comorienti/codecedati)?
Cristiann86 a scris:

Poate sa explice cineva termenii: comorient si codecedat? Ce reguli se aplica la succesiune? Adica: "Avem o familie sot si sotie care au 2 copii doi baieti. Unul dintre baieti este casatorit si are o fetita. Intr-un accident survine decesul bunicului si unul din fii sai - cel care este casatorit si are o fetita moare in aceeasi imprejurare si timp cu bunicul." Sunt comorienti sau codecedati? Ce ar fi trebuit sa fie invers? Vine fetita sa mosteneasca prin reprezentare? In ambele cazuri (comorienti/codecedati)?

din cate stiu eu codecedatii sunt 2 sau mai multe persoana care mor in acelasi timp si in aceasi imprejurare in timp ce comorientii sunt doar decedati in acelasi timp . in cazul tau este vorba de codeceati. nici comorientii si nici codecedatii nu se mostenesc unul pe altul . fetita va veni prin reprezentare la succesiunea bunicului si va culege in nume propriu la succesiunea tatalui .
Codecedati – doua sau mai multe persoane care au vocatie succesorala reciproca sau unilaterala si care au murit in acelasi timp, in imprejurari diferite, fara a se putea stabili ordinea deceselor.

Comorienti – persoane care au decedat in aceeasi imprejurare, fara a se putea stabili daca una a supravietuit alteia. Legea prezuma in acest caz ca au murit in acelasi timp.

Deci sunt comorienti...daca nici unul, nici altul nu se mostenesc cum poate veni fetita prin reprezentare la mostenirea bunicului ei
Cristiann86 a scris:

Codecedati – doua sau mai multe persoane care au vocatie succesorala reciproca sau unilaterala si care au murit in acelasi timp, in imprejurari diferite, fara a se putea stabili ordinea deceselor.

Comorienti – persoane care au decedat in aceeasi imprejurare, fara a se putea stabili daca una a supravietuit alteia. Legea prezuma in acest caz ca au murit in acelasi timp.

Deci sunt comorienti...daca nici unul, nici altul nu se mostenesc cum poate veni fetita prin reprezentare la mostenirea bunicului ei

am zis fi fix invers #-o , fiul nu il mosteneste pe bunic si bunicul nu il mosteneste pe fiu dar fetita ii mosteneste pe amandoi , pt ca la moartea bunicului se considera ca fiul era deja mort si ramane sa vina la mostenire fiul viu si fetita care urca prin reprezentare in locul fiului mort , adica tatal ei si ea isi mosteneste si tatal in nume propriu
pai daca fiul se considera mort la data mortii bunicului...cum poate fetita sa vina sa isi mosteneasca bunicul prin reprezentare?...reprezentarea tatului ei care nu il poate mosteni pe bunic?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)