adrin a scris:
oti a scris:
categoria "tert interesat" include pe cea de "creditor chirografar" dar nu sunt echivalente
in materia simulatiei de ex creditorii chirografari sunt terti si succesorii cu titlu particular la fel (ori ei sunt si avanzi cauza nu ?)
Daca zici ca una include pe celalata, e firesc ca nu sunt echivalente. In materia simulatiei, creditorii chirografari sunt terti si atat, isi pierd calitatea de avand-cauza. deci ei nu mai suporta in niciun fel efectele actului secret. Raman avanzi-cauza in legatura cu actul public, numai pe acesta putandu-l ataca pe calea ac revocatorii. Cum ar putea ei ataca un act fraudulos pe care nu il cunosc si de care nu sunt tinuti? Ei vor demasca mai intai simulatia si apoi vor avea ac revocatorie. Asadar ac. revocatorie este numai a creditorilor chirografari avanzi-cauza, nu si a celor care devin terti in unele cazuri.
poate gresesc, dar nu inteleg altfel...
intrebarea era simpla si "generica" nu pomeneste nicaieri de avanzi cauza.Logica ta e buna cu simulatia,eu am folosit acest exemplu doar pt ceea ce este :
exemplu care demonstreaza faptul ca "un tert poate fi avanz cauza" .
enuntul contrar ar variantei b : "Tertii interesati au dreptul sa introduca actiunea revocatorie" ar fi corect pt ca notiunea de tert o include pe cea de cred.chirografar
cateodata,iar acest cateodata e suficient
"In materia simulatiei, creditorii chirografari sunt terti si atat, isi pierd calitatea de avand-cauza"
- atunci cum califici succesorii universali carora li se incalca drepturile de catre oarti si ca urmare beneficiaza de dr pe care legea le recunoaste tertilor in cz de simulatie ? si ei isi pierd calitatea de succesori ?
p.s cred ca am sa renunt la micile noastre controverse,ma zapacesc cu totul...ieri am facut grila si am facut-o bine azi m-a zapacit "de ce nu si b ul ?" credeam ca rasp corect exclude
b si am incercat sa gasesc o justificare logica... ma convinsesem si eu ca rasp gresit e bun :))