avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
adrin a scris:

rino83 a scris:

Raman avanzi-cauza in legatura cu actul public, numai pe acesta putandu-l ataca pe calea ac revocatorii.

Creditorii chirografari pot ataca si actul secret (in masura in care au cunostinta despre el) si daca interesele lor cer asta ( asta in ipoteza in care alti terti invoca actul secret prin actiunea in simulatie)...spre ex: act secret = donatia; act public= vanzare-cumparare...daca tertii(altii decat cr. chirografari) invoca actul secret(daunator cred chirografari), atunci cr. chirografari au si ei dreptul de a ataca actul secret...sper ca ati inteles :D

:)) da mai rino, draga, dar in ce calitate il ataca, de terti? Din moment ce au cunoscut actul secret(demascat de altii, ori avand cunostinta de la bun inceput), mai sunt ei terti?NU, sunt avanzi cauza. Repet ideea - Creditorii chirografari chiar si atunci cand intra in categoria tertilor (fata de actul secret, la simulatie), nu pot ataca cu ac. revocatorie actul fata de care sunt terti, si deci, in calitate de terti, ci numai cand sunt avanzi cauza, adica o prelungire a partilor... deci tertii pot avea ac revocatorie, cand sunt si creditori chirografari, (altfel spus varianta b) e falsa) , numai ca sofism...

cred ca ai dreptate adrin, eu citisem varianta b fara "nu" in fata....caz in care explicatia ar fi buna de ce nu ar fi corect....in cazul asta este si b, deoarece tertii interesati nu au dr la act revocatorie(asta e regula), scuze pentru eroare:D
adrin a scris:

rino83 a scris:

Raman avanzi-cauza in legatura cu actul public, numai pe acesta putandu-l ataca pe calea ac revocatorii.

Creditorii chirografari pot ataca si actul secret (in masura in care au cunostinta despre el) si daca interesele lor cer asta ( asta in ipoteza in care alti terti invoca actul secret prin actiunea in simulatie)...spre ex: act secret = donatia; act public= vanzare-cumparare...daca tertii(altii decat cr. chirografari) invoca actul secret(daunator cred chirografari), atunci cr. chirografari au si ei dreptul de a ataca actul secret...sper ca ati inteles :D

:)) da mai rino, draga, dar in ce calitate il ataca, de terti? Din moment ce au cunoscut actul secret(demascat de altii, ori avand cunostinta de la bun inceput), mai sunt ei terti?NU, sunt avanzi cauza. Repet ideea - Creditorii chirografari chiar si atunci cand intra in categoria tertilor (fata de actul secret, la simulatie), nu pot ataca cu ac. revocatorie actul fata de care sunt terti, si deci, in calitate de terti, ci numai cand sunt avanzi cauza, adica o prelungire a partilor... deci tertii pot avea ac revocatorie, cand sunt si creditori chirografari, (altfel spus varianta b) e falsa) , numai ca sofism...

Mai Adrin, nu stiu cum jonglasi cu temenii si cu notiunile de tert, avnd-cauza, etc, dar nu facusi decat sa confirmi cele spuse mai sus de mine:D
- creditorii chirografari, daca vor sa se produca efectele actului aparent, ataca actul secret prin actiunea revocatorie(in calitate de avanzi-cauza)...in schimb, daca vor sa demaste simulatia si sa prevaleze de actul secret, il pot invoca prin declararea actiunii in simulatie (in calitatea de terti interesati).

Oricum, ne abatem de la controversa grilei lui Voineag, fiindca e si b) raspuns corect...din categoria tertilor interesati face parte si succesorul cu titlu particular, iar acestuia nu-i e recunoscut dreptul de a fi titular al actiunii revocatorie...deci, enuntul e corect la b...in consecinta si raspunsul ar fi corect..

Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
rino83, utilizator
me-alina a scris:

solicit explicatii suplimentare:
1) dati-mi exemple de dr de servitute si dr de superficie, pt ca nu pot sa delimitez superficia de servitutea de trecere, le confund!
2) cum pot sa fac diferenta intre contractul de intretinere si cel de renta viagera?

1) dreptul de superficie se intalneste atunci cand x vine pe terenul lui y si cu acordul acestuia construieste o casa , care ramane a lui si primeste un drept de folosinta asupra terenului pe care e construita casa ca altfel nu ar putea folosi casa , servitutea poate avea mai multe forme dar x si y au doua terenuri separate pe care fiecare din ei e proprietar pe doar un teren , daca terenul lui y e in spatele terenului lui x si y nu are cum sa ajunga la terenul sau poate sa primeasca o servitute de trecere prin terenul lui x(in cazul servitutii de trecere)
Ultima modificare: Duminică, 22 August 2010
adrian_t87, utilizator
credeti ca in conditiile legislatiei in vigoare se mai poate considera ca daca se vinde o constructie(doar constructia) printr-un act sub semnatura privata, mai ia nastere si dreptul de superficie! pentru ca din cate stiu parca pentru infiintarea dezmembramintelor dr de proprietate se cere forma autentica.....
vio23 a scris:

credeti ca in conditiile legislatiei in vigoare se mai poate considera ca daca se vinde o constructie(doar constructia) printr-un act sub semnatura privata, mai ia nastere si dreptul de superficie! pentru ca din cate stiu parca pentru infiintarea dezmembramintelor dr de proprietate se cere forma autentica.....

si eu tot de forma autentica stiam

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)