avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Atentie!! Legea 7/1996 a cadastrului si publicitatii imobiliare s-a modificat de curand prin Ordonanta de urgenta 64/2010 si inca nu s-a republicat, asa cum scrie in orodnanta. Si mai sunt si Ordin nr. 633/2006 din 13/10/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara modificat prin Ordinul nr. 133/2009 si Ordin nr. 634/2006 din 13/10/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară modificat prin Ordinul nr. 134/2009 (Ordine ale Directorului ANCPI) care ajuta la intelegerea Legii 7/1996...
Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar lucrez la publicitate imobiliara si cred ca nu este suficienta doar legea 7/96.
Spor la invatat tuturor pe ultima suta de metri
definitiv a scris:

Atentie!! Legea 7/1996 a cadastrului si publicitatii imobiliare s-a modificat de curand prin Ordonanta de urgenta 64/2010 si inca nu s-a republicat, asa cum scrie in orodnanta. Si mai sunt si Ordin nr. 633/2006 din 13/10/2006 pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a birourilor de cadastru si publicitate imobiliara modificat prin Ordinul nr. 133/2009 si Ordin nr. 634/2006 din 13/10/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară modificat prin Ordinul nr. 134/2009 (Ordine ale Directorului ANCPI) care ajuta la intelegerea Legii 7/1996...
Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar lucrez la publicitate imobiliara si cred ca nu este suficienta doar legea 7/96.

multumim , dar cred ca din moment ce nu este prevazuta in tematica este improbabil sa fie sursa de subiecte
allyssa a scris:

Va rog mult, spuneti-mi si mie, dreptul de proprietate privata si publica din ce carti le-ati invatat? si circulatia juridica a bunurilor mobile?
Eu am cartea lui Barsan, dar mi se pare o mare varza.

Stai linistita, si eu am invatat din cartea lui Barsan, si am intrat. E un manual de drepturi reale excelent, logic si usor de retinut. Circulatia juridica a bunurilor mobile???Nu e o problema asta...Nu uita, la civil: 25 de intrebari din 2000 de pagini = 25 de intrebari la penal din 400 de pagini...
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
ContSters151675, utilizator
definitiv a scris:

Intr-adevar, s-a modificat, insa tematica spune sa avem in vedere modificarile survenite pana la data anuntului examenului, iar pt celelalte modificari - cartea d-lui Boroi e din 2010.
Eu am legea din 16 iul 2010 pt completarea art. 45 din legea cadastrului si a publicitatii imobiliare si pt modificarea art. 10^1 din legea locuintei.

Iata aici OUG 64/2010 [ link extern ]

si legea 7/96 republicata in 2006 [ link extern ]

Spor si bafta!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Ayaz, utilizator
o grila din Voineag.
Tertii interesati:
a)au dreptul sa introduca o actiune prin care sa se constate nulitatea absoluta a unui act juridic civil
b)nu au dreptul sa introduca actiunea revocatorie
c)au dreptul sa introduca o actiune in declararea simulatiei unui act juridic.
De ce nu e si b)?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)