avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Dan U a scris:

ayahuasca a scris:

Dan U a scris:

ayahuasca a scris:

m13d a scris:

alexellu a scris:

Eu una nu m-am oprit sa ma gandesc de ce? Ci cand? voi fi magistrat caci in ritmul asta in fiecare an ma ''motivez'' mai tare.
Cred ca depinde de ceea ce vrei daca judecator sau procuror, caci diferenta din punctul meu de vedere este mare. Judecatorul are responsabilitati mai mari dar este mai limitat in ceea ce priveste miscarea, in schimb procurorul face munca de teren se implica activ este mai liber in miscare, dar are mai putina autoritate. Parerea mea.

parerea ta...superficiala

Asa o fi...superficiala...si adevarul absolut pe care il detii tu care este?Fiind auditor ar trebui sa stii ca orice hotarare si orice dispozitie data trebuie motivata.Nu spun ca afirmatia ta ar constitui vreun asemenea act dar ma asteptam sa-ti fi intrat in sange pana acum ca atunci cand faci o afirmatie sa arati si de ce este asa.
Parerea mea e ca si afirmatia ta e superficiala...mult mai superficiala decat cea pentru care s-a vrut a fi un raspuns (argumentul e cel de mai sus...lipsa motivarii).

lipsa motivarii e motiv de modificare/casare...esti "instanta" de recurs?

Nu,doamne fereste!Nici macar "instanta" de fond nu sunt...dar ce tot vorbesc eu,nu sunt nici macar auditor (ar trebui sa tin capul bagat in nisip pentru asta).
Ideea e ca prefer sa iau raspunsul tau nu ca pe o ironie (nu cred ca asta a vrut sa fie) ci ca pe o recunoastere indirecta a faptului ca am dreptate,din moment ce altceva mai inteligent nu ai avut ce sa raspunzi.
Eu ma opresc aici in ce priveste "dezbaterea publica" a acestei chestiuni,fiecare va trage ce concluzie vrea.Daca vrei sa continuam,o sa iti raspund pe privat...cred.
O zi buna!

e bine ca te opresti...pe privat?...vai, dar eu imi "spal" lucrurile in public:D
Uiii ce critici si ce acizi. Bineinteles ca am motivatie si bine intemeiata. Raspunsul meu a fost doar o mica gluma oameni buni n-am crezut ca va naste atatea polemici am vrut doar sa evit un raspuns personal.Doamne ! dar ce se intampla cu voi. O luati prea in serios. Am crezut ca aici suntem prieteni dar se pare ca multi asteapta o ocazie pentru a lansa un atac. Un pic mai cu calm oamenilor ca nu luptam intre noi ci cu noi insine.
Ultima modificare: Luni, 6 Septembrie 2010
Vasile Mihaela, Consilier juridic
Aceeasi impresie o am si eu, din 26 august s-a schimbat fata forumului, si imi lasa un gust amar toate discutiile astea. Nu e deloc normal, nici fair-play si nici constructiv. Dintr-un loc pe care il urmaream cu placere, citind opinii diferite pe teme juridice sau nu, acum am senzatia ca e un teren de lupta. Sper sa va treaca cat mai repede ;)
Sincer, imi placeau discutiile si comentariile de aici, insa, in ultima perioada, am inceput sa imi dau seama ca, in afara de cativa oameni mai interesati de subiectele juridice, restul lumii are o frustrare legata de examenul INM din acest an, in sensul ca fiecare mai cauta cate o persoana care ar fi putut intra pe baza de pile, cate o persoana al carei nume suna pompos - ca poate-poate se gaseste motiv de anulare a examenului din acest an - , cate un fiu de procuror sau judecator pe care sa isi verse of-ul, sau cate un motiv de anulare/repetare a examenului...cate o scuza pentru faptul ca n-au intrunit punctajul minin cerut si, in acelasi timp, o chichita care sa-i ajute, chiar in acest caz, sa treaca de proba eliminatorie.... dar cred ca niciunul dintre ei nu se gandeste ca, dincolo de examenul acesta, sunt cei care ar trebui sa imparta dreptatea. Iar telul de a ajunge acolo nu trebuie sa se realizeze prin decizii CSM de scadere a punctajului minin sau mai stiu eu ce... Cred ca multi dintre cei de sub linie nu vor sti sa foloseasca in mod util si corect sansa pe care ar putea sa o primeasca, asa cum nu stiu nici ce sa spuna pe forum. Dixit!
Eu nu am scris pareri, ci doar am intrebat de ce e inghesuiala la examenul asta..

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)