avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
Dan U a scris:

alexellu a scris:

Are cineva idee ce variante ia in discutie onoratul plen maine?

Felicitarea organizatorilor probabil...sau acordarea a 6 puncte tuturor candidatilor...daca nu cumva reducerea pragului de admitere la 64 de puncte inclusiv
Orice ar face,va fi pt prima data...ca in anii din urma nu s-au mai intrunit pe tema asta

nu va faceti iluii care s-ar putea dovedi desarte.
o eventuala modificare a regulilor in timpul concursului este perfect posibila (in sensul ca regulamentul e facut de CSM prin hotarare si, in consecinta, ar putea fi modificat tot prin hotarare a CSM), dar ar deschide o cutie a Pandorei care nu ar face decat sa dea combustibil tuturor celor pe care am incercat (taios, recunosc) sa ii combat pe forum.
asa ca, oricat ar fi de favorabila (si intr-o oarecare masura si meritata - dat fiind dificultatea examenului) modificarea regulilor pentru cei cu peste, sa zicea 65 de puncte, e putin probabil sa se intample.

si eu sunt foarte curios.
interesant ar fi de vazut (si asta recunosc, nu stiu), daca discutarea situatiei examenului e o procedura normala la nivelul CSM (adica daca a fost facut acelasi lucru si anii trecuti) sau asta se facea doar dupa terminarea examenului (un fel de raport).
e adevarat ca daca nu se ocupa 130 de locuri, asta e o problema care priveste intregul sistem judiciar si, in consecinta CSM.

o sa monitorizez si eu maine site-ul CSM.

alexellu a scris:

Acordarea a 6 puncte tuturor, in stadiul actual, e exclusa, pentru ca unii au beneficiat deja de ele, altii partial, unii deloc, iar reducerea pragului pana la 64 p este discutabila, pentru aceleasi motive.
Chiar si in ipoteza asta, modificarea regulamentului ar presupune si eliminarea mediei minime 7, care e foarte, foarte greu de obtinut plecand de la un asemenea punctaj.
Despre felicitari nu poate fi vorba, e primul an in care nu au afisat distinct liste cu admis-respins.

listele cu admis/respins se vor afisa dupa solutionarea contestatiilor la punctaj (6 septembrie 2010).
Ca sa nu mai zic ca nu se mobilizau sa faca sedinta de plen, hotarata vineri dupa-amiaza, si anuntata in consecinta, pentru luni dimineata, daca nu trebuia luata o decizie importanta.
In mod cert nu a mai procedat plenul asa. Iar cu privire la liste, in fiecare an au publicat liste separate imediat dupa anuntarea punctajului la grila si alte liste, separat, dupa solutionarea contestatiilor la punctaj.
Iar daca faceau asta, era evident ca nu mai puteau modifica regulamentul, ca sa apara candidati initial respinsi in etapa a II a..
jude1 a scris:

driaana a scris:

jude1 si ceilalti auditori, ne mai puteti spune cate ceva in plus despre interviu, si alte exemple de intrebari, situatii in care candidatii au fost pusi in incurcatura, incearca sa te puna in incurcatura, banuiesc...

nu incearca sa te puna in incurcatura, dar iti evalueaza (dupa opinia mea) echilibrul de care trebuie sa dai dovada in profesia asta.

in exemplul de mai sus este evident ca orice om normal ar fi zis ca suspenda sedinta si se duce sa vada ce ii face copilul, pentru ca si in ipoteza in care ar fi ramas in sala, nu stiu cat de bine mai putea conduce sedinta.

sa fiti preocupati doar de a da raspunsuri sincere si omenesti. sa nu incercati sa revolutionati sistemul judiciar inca de la interviul de admitere.

apoi, cititi in diagonala statutul judecatorilor si procurorilor si aveti in minte modelul potrivit caruia rebuie sa fie cropit un magistrat (e persoana publica, trebuie sa fie un model in societate, nu tolereaza coruptia, indecenta etc).

cat despre coruptie, poate unora li se pare deplasata "cruciada" mea impotriva celor care fac astfel de acuzatii.
nu neg fenomenul (care poate exista), dar poate mai susgestiv este este ceea ce ne-a spus noua o formatoare (exceptionala) despre coruptie:

in magistratura, coruptia nu este doar un act criminal si antisocial (cum este spre exemplu la medici - care pot lua spaga si fac un fapt reprobabil, dar care nu le afecteaza pe fond modul de exercitare a profesiei), ci afecteaza insasi structura profesiei pe care o practici. tu esti pus in acea functie pentru a face dreptate, pentru a respecta regulile, iar spaga nu afecteaza doar calitatea muncii tale, ci insasi esenta profesiei, insasi structura ta de magistrat presupus profesionist. nu altereaza doar societatea, ci te altereaza pe tine insuti.
ca sa continuu exemplul anterior este ca si cum un medic ar lua spaga pentru a nu il salva pe un bolnav.
asa ca, pentru cei care privesc lucrurile si dintr-o perspectiva filosofica, spaga si coruptia reprezinta mult mai mult decat o distorsionare a raporturilor sociale, ci o "aruncare la cosul de gunoi" magistratului insusi.
asa ca, am oroare fata de tot ceea ce e asociat cu spaga si, in aceeasi masura, fata de tot ceea ce e asociat cu asuzatiile false de coruptie.

succes si scuze pentru divargare. e o explicatie pentru contestatari.

mi se pare normal sa suspenzi sedinta ca sa afli ce s-a intamplat cu copilul tau, dar sincer habar n-am daca regulamentul iti permite si suspenzi sedinta ca sa dai niste telefoane, de ex, sau sa suspenzi sedinta si sa pleci de tot in ziua aia la spital, ceea ce probabil ar face orice parinte normal

la fel, si discutia despre coruptie mi se pare destul de complexa, nu e acelasi lucru sa dai spaga asistentei/ infirmierei sa ii schimbe lenjeria si hanele bunicii care zace la terapie intensiva si alta e sa dai spaga la un examen, de exemplu...

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)