alexellu a scris:
Intrebare pentru auditori, cum decurge interviul, ce intrebari vi s-au pus si cum ati perceput evaluarea, concretizata in nota la interviu?
se urmaresc anumite aspecte cum ar fi emotivitatea, prezenta de spirit, determinarea, hotararea, motivatiile si alte asemenea aspecte. evalueaza comportamentul si prestanta intr-o situatie "face to face".
din comisie fac parte si psihologi si practicieni magistrati. dialogul nu e complex, dar nici nu sunt formule standard.
ii intereseaza cum reactionezi in anumite situatii. de exemplu, acum doi ani (cand eu nu am dat examen) am inteles ca o dsoara a fost intrebata ce ar face daca in timpul sedintei ar fi informata ca unicul ei copil a avut un grav accident de masina si e la spital in stare grava.
dsoara a raspuns ca pentru ea profesia de magistrat e foarte importanta si ar sta sa termine sedinta si bla bla bla.
pentru aceste motive a luat o nota mica la interviu care a codus la respingerea ei (nu a obtinut minimum nota 7 la final)
e nevoie de oameni normali, cu un comportament normal. un aspect important - nu mintiti pentru ca in general isi un psiholog isi da seama.
succes