avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
alexellu a scris:

Ca sa nu mai zic ca nu se mobilizau sa faca sedinta de plen, hotarata vineri dupa-amiaza, si anuntata in consecinta, pentru luni dimineata, daca nu trebuia luata o decizie importanta.

cum am zis, e de vazut daca s-a procedat la fel si anii trecuti sau asta e o procedura care a fost decisa, asa cum spuneai tu vineri pentru luni.

din cate ar fi normal, rezultatele examenului ar fi trebuit sa se discute dupa finalizarea tuturor probelor (ca un fel de informare).

greu de spus, dar nu cred ca vor modifica rezultatele examenului.

poate, cum propunea si jud Cristi Danilet pe un alt site, sa se adopte o solutie alternativa (cum ar fi organizarea de urgenta a altui examen - desi e destul de greu de facut: publicare 60 de zile inainte, inca o luna si jumatate toate probele etc.)
Prin urmare, exista "indicii temeinice" ca onoratul CSM se va implica activ pentru ocuparea posturilor de auditori..:)
driaana a scris:

mi se pare normal sa suspenzi sedinta ca sa afli ce s-a intamplat cu copilul tau, dar sincer habar n-am daca regulamentul iti permite si suspenzi sedinta ca sa dai niste telefoane, de ex, sau sa suspenzi sedinta si sa pleci de tot in ziua aia la spital, ceea ce probabil ar face orice parinte normal

la fel, si discutia despre coruptie mi se pare destul de complexa, nu e acelasi lucru sa dai spaga asistentei/ infirmierei sa ii schimbe lenjeria si hanele bunicii care zace la terapie intensiva si alta e sa dai spaga la un examen, de exemplu...

ca judecator esti "stapanul" sedintei. adica o poti suspenda, poti da termene, poti face ce vrei (ia exprimarea cu limitele legale necesare). tu conduci sedinta.
tocmai asta e ideea. nu sunt interesati ca tu sa cunosti regulamentul, ci sa dai raspunsuri de bun simt. e clar ca nu te-ai mai putea concentra la sedinta si la problemele justitiabililor in conditiile date.

de aia spun, raspunsuri omenesti, de bun simt.
Ultima modificare: Duminică, 5 Septembrie 2010
jude1, utilizator
O sa mor de curiozitate, pana maine.. ar trebui infiintat un topic separat, "Bursa zvonurilor"..:D
:))

De Codul de procedura penala a lui George Antoniu, Adina Vlasceanu si Alina Barbu, Editura Hamangiu, 2008, are cineva vreo parere? Sau de Cpp al Lucianei Mera de la Editura C H Beck? in afara de faptul ca primul are aproape 800 de pagini iar al doilea 1400? Multumesc

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Manuale recomandate admitere magistratura lyl02 lyl02 Este vorba despre admniterea in magistratura a a candidatilor care au o vechime de 5 ani, nu de admiterea la INM. Va rog sa-mi recomandati manuale, ... (vezi toată discuția)