haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )
eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD
credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Curios.
Inseamna ca in 2009 erai obosit..Glumesc.
Ideea e ca testele LSAT sunt concepute de asa maniera incat nu dau erori de genul celei spuse de tine, mai precis iti masoara inteligenta naturala, care e constanta.
In State, testul se da la admiterea in facultatea de drept, este externalizat, iar repetarea lui nu aduce variatii semnificative.Evident, daca este sustinut in conditii normale, nu de oboseala excesiva (ex. 24 ore de nesomn) ori de boala.
Si era preferabil sa trieze candidatii prin rationamentul logic, dar nu cu minim 30, evident, si abia apoi sa-i intrebe de cunostinte juridice..
Personal, cred ca s-ar impune si o proba de cultura generala, ca sa nu mai avem oameni care folosesc cartile exclusiv pentru a obtine un cornet :))
Anul acesta la pretestare au fost 120 de intrebari punctate in timp ce acum 2 ani au fost 100 de intrebari, aceasta fiind explicatia diferentei de punctaj. Chiar mi s-a parut curios acest lucru fiindca punctajul de anul acesta de la pretesare nu este prea relevant din moment ce au fost cu 20 de intrebari mai multe punctate decat vor fi acum la adevaratul examen.
Sa-ti spun cum am rezolvat grilele. In 2009 le-am rezolvat la rand, cum au fost. Am realizat intr-un final ca-mi lua prea mult timp sa le rezolv, caci dupa primele 2 ore am ramas cu 20 de grile nerezolvate. In partea a II-a am avut cele de logica analitica, care desi le-au facut sigur bine pe toate, iarasi mi-au mancat mult timp.
In 2010 singurul avantaj a fost c-am baut o cafea inainte, ca in rest tot dupa o noapte nedormita eram. Le-am luat mult mai sistematic, indiferent daca il faceam bine sau nu, mai mult de 2-3 min nu stateam per intrebare. Apoi am lasat cele de rationament logic ULTIMELE, considerand ca fac mult mai bine/repede/eficient p interpretare text.
Consider ca strategia mea a functionat.
EDIT (am postat in acelasi timp). Nu cunosc nimic de schimbarea aceasta. Din cate tin minte atat in 2009 cat si in 2010 au fost 120 de intrebari din care in ambii ani nu s-au punctat 20 de intrebari.
Posibil, evident, sa gresesc si acest aspect sa explice diferenta de punctaj.
Daca nu ma insel, cele 20 de intrebari nu se puncteaza. Ele au caracter de pretestare sau asa ceva, si evident nu stii care sunt. De punctat se puncteaza doar 100 de intrebari.