avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere inm 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere inm 2010

haideti sa ne apucam de treaba
sa incepem cu cartile necesare pentru studiu
poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de pe care au invatat si cartile de grile ( editiile , editurile , autorii )

eu am urmatoarele carti 1 civil partea generala - beleiu ( am inteles ca boroi e indicat dar as vrea sa stiu care e ultima aparitie si la ce editura )
2. reale - filipescu ; liviu pop ( multi il indica pe barsan - la fel as vrea sa stiu ultima aparitie si editura )
3. obligatii - barsan
4. contracte - deak
5. contracte - deak
6. penal general - mitrache
7. penal special - toader
8. procedura civila - eu am Ciobanu &Boroi , curs selectiv pt licenta ( as dori si mihaela tabarca dar vreau detalii , an de aparitie , editura si titlu pt ca am vazut ca are mai multe carti scoase )
9 . procedura penala - neagu si MARELE COD

credeti ca putem avea surpriza ca anul viitor sa se mearga pe noile coduri ?
SPOR LA TREABA !
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2009
ENGFULL, utilizator
alex. 2 a scris:

nu merita, daca il dai, tb sa incetezi in timp de 2 luni de la admitere orice activitate juridic, iar ca avocat stagiar este tragic, nu recomand, cred ca cei 2 ani la INm sunt lux, fata de ce indura stagiarii (cei ajunsi fara recomandari.......), iar taxa de barou e in jur de 1300.

Taxa respectiva ajunge cu totul pe la 800Eur, dar trebuie achitata in mom in care vrei sa devi stagiari. Examenul este valabil 2 ani, interval in care poti sa deciyi daca vrei sa iti incepi stagiatura. Promovarea examenului nu obliga pe nimeni la nimic pana nu intri stagiar.
alex. 2 a scris:

nu merita, daca il dai, tb sa incetezi in timp de 2 luni de la admitere orice activitate juridic, iar ca avocat stagiar este tragic, nu recomand, cred ca cei 2 ani la INm sunt lux, fata de ce indura stagiarii (cei ajunsi fara recomandari.......), iar taxa de barou e in jur de 1300.
perfect de acord . Eu sunt avocat stagiar de la 1 mai 2010 - atunci mi-a iesit decizia, ex l-am dat in feb. In afara de faptul ca mare lucru nu am invatat pana acum, chiar sunt niste cheltuieli lunare necesare care iti cam afecteaza bugetul. E adevarat ca pana acum nu am fost la oficii, dar din cate am inteles nu faci altceva decat sa inveti niste poezioare si sa astepti 5 luni ca sa iei 100 lei. Daca o sa se afle in sfarsit ce se va intampla la INM. poate reusesc si eu sa imi pun o oarecare ordine in viata, pana atunci...
Mellyssa a scris:

sunt in mare dilema: devin avocat sau raman jurist? -

ramai jurist !

nici eu nu am vrut sa cred ceea ce ma sfatuiau alti avocati cu vechime, asa ca am dat ca prostu examen in avocatura, eu neavand pile. credeam ca stagiatura se mananca pe paine. acum blestem ziua cand m-am inscris la barou :D ...regret enorm postul de jurist pe care l-am pierdut !!!
Circumstantele personale nu vad de ce sunt aduse in discutie in problema dezbatuta "a da sau a nu da exemnul de admitere in Barou" era intrebarea, nu "care are succes in profesia asta" sau "care prefera postul de jurist". Consider ca un examen luat e bun luat. Nu poate garanta nimeni ca vei avea succes ca avocat ori ca magistrat ori ca jurist ori notar. Fiecare trebuie sa isi gaseasca o cale dupa cei 4 ani de facultate, iar eu cred ca toate oportunitatile merita fructificate. Nicio experienta in viata nu strica.
Cine mai risca un telefon la csm? Poate ne lamuresc cu ceva.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)