avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expertiza psihiatrica 80 plus ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expertiza psihiatrica 80 plus ?

X are 90 de ani si se tine inca bine; el vrea sa instraineze un apartament

Are nevoie la notar de o expertiza psihiatrica ? Care e sanctiunea daca nu exista aasa ceva?
Se face la INML - trebuie programat sau care este procedura ?

merci
AVLIL , am intalnit cazuri cand notarului i-a fost suficienta o adeverinta de la medicul de familie.
Chestiunea cu martorii...totusi...nu suntem la gradi sa ne certam cu ei, mai ales ca in instanta ei nu pot sustine altceva in afara de a relata ce au vazut la notar.
Ma gandesc ca daca ar declara in fata instantei cu totul altceva, s-ar crea unele dubii asupra sustinerilor martorilor si ei ar fi primii care ar fi pasibili sa cada sub incidenta legii.:hm:
Oh, sunt de acord, pentru notar insa e indeajuns si daca iol informeaza pe client cu privire la riscuri si atat, nu-i cere nimic.
Dar eu nu spuneam ce ar fi nevoie pentru notar, ci pentru cel ce vrea sa incheie actul legal.
Cat despre martori, ca ne certam sau nu, ca sunt motivat de cealalta parte sau nu, ca isi schimba pur si simplu viziunea... nu stiu si nu as risca.
Dar am intelnit oameni care au spus: si cine poate sa ma contrazica referitor la ce am vazut eu?
Sigur, te poti baza pe martor si pe buna lui credinta, la fel insa te poti baza pe eventuala bunacredinta a celui cu care inchei actul sau a mostenitorilor sai...
Daca insa o dai in bara cu buna-credinta, eu spun ce poate omul sa faca sa se asigure. La un cost mic.
E doar o viziune juridica posibila, alti juristi evident ca pot avea alte solutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare imobil persoana peste 70 ani aandra aandra Vreau sa cumpar un apartament de la o persoana in varsta de 79 ani. Este unic proprietar. Intrebarea mea este daca notarul este obligat sa-i ceara certificat ... (vezi toată discuția)
La vanzare cumparare daca cea in cauza are dementa poate semna sora? cool_girl_em cool_girl_em o doamna vrea sa facem vanzare cumparare cu clauza si noi sa o ingrijim, problema e ca doamna are inceput de dementa si ea nu ne poate face actele, e posibil ... (vezi toată discuția)
Unde se poate incheia actul de vinzare cumparare flipisor flipisor Am si eu o problema si cer ajutorul. Am gasit sa cumpar un teren la munte. Proprietara terenului este o batrina de 83 de ani, luată in grija de unica ei ... (vezi toată discuția)