avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Religia in scoli
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Religia in scoli

Buna ziua.Sunt in clasa a XII-a ,nu cred in dumnezeu si vreau sa fac o cerere ca sa nu mai particip la orele de religie deoarece consider ca este injositor sa ma inchin sau sa prezint lucrari cu subiect religios din perspectiva unui om credincios... si nici nu ar fi corect fata de cei credinciosi sa fac din orele de religie polemici in ideea dezbaterii existentei divinitatii cu profesoara.Va rog sa ma ajutati indicandu-mi articole care sa sustina libertatea individului de a-si alege religia,respectiv de a fi nereligios sau altceva care mi-ar putea fi de folos in ideea obtinerii aprobarii cererii pe care intentionez sa o fac.Va multumesc.


Daca mai exista subiecte asemanatoare pe care nu le-am observat,imi cer scuze anticipat :">
trope_doi a scris:

......................................................
Cand este vorba de scolari (gimnaziu) lucrurile sunt chiar ceva mai taioase: acesti copii nici nu sunt capabili sa inteleaga (total) ceea ce li se preda – ei invata mecanic, deocamdata, dar sunt ”modelati” dupa vointa preotilor. .............

Poate ca mileniul trei ar trebui sa fie unul al ratiunii...


=D> =D> =D>
Impartasesc (!) aceeasi opinie cu Dvs.

Cu tot respectul si fara intentia de a jigni pe cineva , doresc sa relatez urmatoarea intamplare, zic eu, hazlie:
Sotul meu era la servici si, la insistentele bunicii, ma apuc sa ii invat - fara vreo pregatire prealabila - pe copiii mei - la acea vreme aveau 3, respectiv 4 ani - "Tatal nostru" si, cum am ajuns la "care esti in ceruri" au facut o asa fata mirata... si aproape in cor au concluzionat: AAAAAA DECI TATI NU E LA SERVICI ! :)

M-am straduit, inutil, sa le explic... - dar bunicuta (lor) a fost foarte fericita ca i-am indeplinit dorinta desi nu am facut decat sa le creez o confuzie si mai mare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
ContSters98240, utilizator
Troupe_doi, eu nu am absolut nimic cu nimeni personal in ceea ce priveste alegerea sa.
Pot spune ca nu ma intereseaza acest lucru.

Chiar de curand m-am intalnit cu un client care a devenit brusc religios.Zice ca l-a ajutat Dumnezeu sa isi castige copilul in instanta.Este tata..:(
Nu stiu daca acesta era sau nu credincios mai inainte, dar a avut mult noroc, nu numai in privinta incredintarii minorului.
Nu l-am intrebat daca atunci cand era mic il sacaia cineva sa faca rugaciuni.

Chestiunea nu inchinatul in orele de clasa nu cred ca este obligatorie.
Nu am intrebat pe nimeni asa ceva.
Intrebarea este urmatoarea : ce se intampla daca nu se inchina?
Il da afara din clasa?Eu zic ca nu se va intampla asa ceva.
Sa zicem ca l-ar considera rebel.

Din punct de vedere juridic va avea posibilitatea de a-si obtine respectarea dreptului constitutional doar prin justitie.Depinde insa foarte mult cum se va apara deoarece pot exista doua solutii juridice perfect constitutionale in functie de felul in care se desfasoara procesul, de felul in care se va apara .

avocat Claudiu Lascoschi


Cred că mediatizarea subiectului este exagerată.Este vorba de un copil care vrea să chiulească.Am plecat de la un semnal că un copil nu ar dori religia la şcoala care este.Ministerul Sănătăţii a stabilit programa.Copii ar trebui să mai meargă şi pe la biserică.
manolescuflorin a scris:

Am plecat de la un semnal că un copil nu ar dori religia la şcoala care este.Ministerul Sănătăţii a stabilit programa.Copii ar trebui să mai meargă şi pe la biserică.


De acord.
Dar oare degeaba au scris ceilalti?!
Cu ani in urma - cand aveam copiii in scoala generala - ma confruntam cu aceeasi problema. Nu ar trebui sa fim democrati si in aceasta privinta?! Sunt oare copiii obligati sa creada in ceea ce dorim/stabilim noi?
Eu respect credintele tuturor oamenilor si nu caut sa le demontez dar nici nu doresc sa mi se impuna ceva fortat (ca idee generala - nu cu trimitere speciala la aceasta discutie)
Probabil ca asta simte si acest adolescent care a deschis acest subiect.
Cu respect,
Mihaela
Dle Manolescu,
mediatizarea acestui subiect nu este exagerata – chiar daca acest user s-a gandit ca ar putea scapa de una bucata ora. Dar la ce-i foloseste? Poate are mai mult spatiu pe ”hard” pt informatiile necesare examenului de bacalaureat?
Cand s-a introdus aceasta disciplina in scoli era facultativa / optionala – azi a devenit obligatorie. Acest aspect nu va spune nimic?

Userul – si nu doar el – trece in mod sigur pe la biserica: poate cu ocazia Craciunului, a Sarbatorilor Pascale, cu ocazia vreunui botez sau a vreunei unei nunti... Dar nu inteleg de ce ar trebui sa i se predea ortodoxismul in scoala. Fiecare – putem spune – are in familie o persoana care frecventeaza biserica... In consecinta, acela care simte chemarea spre biserica e liber sa mearga – fara a i se preda ortodoxismul ca materie obligatorie. Aici e revolta: studierea existentei lui Dumnezeu – din perspectiva otodoxa – obligatorie. De ce obligatoriu? Pentru ca invata despre morala? Daca e asa, de ce nu s-ar preda etica (stiinta realitatii morale, o filosofie asupra moralei, a binelui si a raului, a datoriei)?
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2009
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

In ro, statul e separat de biserica?! trope_doi trope_doi Primind o invitatie la \"inaugurarea” \"Anului Darwin”, am aflat ca [u]in RO nu se preda in scoli teoria evolutionista... Chiar e adevarat[/u]?! Nu ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)