avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007

La acest topic primesc propuneri pentru amendarea Legii 230/2007.
Am rugamintea sa scrieti doar propunerea si o scurta argumentare. Nu este un loc de dezbatere, ci numai de culegere de propuneri care sa amendeze Legea 230/2007.
Intentionez sa solicit si ajutorul altor useri cu experienta pe acest domeniu, impreuna cu care sa redactam acest pachet de propuneri de amendamente pe care sa le trimit deputatului meu, al carui acord l-am primit.
Periodic va voi expune acest pachet de propuneri culese, la care se accepta si comentariile constructive. Important este sa facem o treaba temeinica, in folosul locatarilor din blocuri, indiferent daca sunt proprietari sau chiriasi, astfel incat traiul nostru "la comun" sa fie acceptabil si acceptat. Nu se cenzureaza propunerile, dar nu vor fi acceptate cele de tipul: "sa se faca ceva sa n-o mai aud p-aia de sus cum merge prin casa".
In speranta ca intelegeti exact rolul acestui topic, va astept propunerile constructive.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:51, 17 Octombrie 2009
Argument
cenzorii, in general ,nu au acces la bani efectiv
,legal.
Ceea ce urmeaza este din realitatea asociatiilor de proprietari .
In majoritatea cazurilor ,casierul in zilele de "intretinere"preda c/v cote individuale,catre cenzor.
Sunt asociatii in care fondul de reparatii,alte fonduri,penalitatile sunt detinute in "plicuri distincte "de catre cenzor.
In asociatiile in care cenzorul este din interior ,acesta detine o suprematie gresit interpretata,conduce ingineriile financiar-contabile
Tot cenzorul este acela care conduce din umbra actelor si detine un monopol de vizare ,conditionat de interesul personal.
Asta este realitatea nu trebuie sa ne suparam.In anumite cazuri,deci nu generalizez ,
in anumite cazuri ,cenzorul functie de interesele personale accepta anumiti prestatori de servicii care accepta pentru lucrari diverse,inlocuiri instalatii parti comune,
igienizare parti comune,numai daca ii iese si lui de o usa de termopan,un aparat de climatizare .Tot cenzorul este acela care dispune dupa bunul plac ,de dobanda aferenta depozitelor ,de penalitati,tot cenzorul este promotorul premierilor care se acorda strict elitei asociatiei.
Practica demonstreaza si serviciul specializat din cadrul primariilor confirma ,ca este o practica neunitara si anormala aspectul ca persoanele care desfasoara activitatea de cenzor in cadrul asociatiilor de proprietari,nu intrunesc conditiile legal prevazute,adica "au bunavointa sa ajute asociatia sa verifice si sa arhiveze actele",fara a detine documente prin care sa ateste pregatirea profesionala si cunoasterea modificarilor prevederilor legislative.
Avand in vedere ca activitatea si responsabilitatea profesiei de cenzor este legal permisa numai anumitor categorii distincte propun ca activitatea de cenzor si in cadrul asociatiilor de proprietari sa poata fi desfasurata NUMAI de catre persoanele care intrunesc prevederile legale,excluzand criteriul de buna vointa .
Aceasta este o practica, nu o prevedere a legii pe care vrem s-o amendam. Deci prin situatia expusa de Dv. nu avem ce schimba in lege.
h) isi asuma obligatii, in nume propriu sau in numele proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari, privind interesele legate de cladire;
este legal
ISI ASUMA OBLIGATII in nume propriu..daca abuzeaza plateste..iar in numele celorlalti ,dupa consimtamantul acestora...altfel nu are rost sa mai numim un reprezentant...
Credca este necesar pt a fi cenzor..capacitatea de a sti sa socotesti..si principal..sa cunosti legislatia... lucruri ce lipsesc la multi..inclusiv administratori sau presedinti..si chiar membri comitet..
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2009
proprietaru, utilizator
@proprietaru
Va rog scrieti articolul de lege cu nr. si litera si textul intreg si apoi sub el articolul asa cum considerati ca ar trebui schimbat.
elga50 a scris:

Aceasta este o practica, nu o prevedere a legii pe care vrem s-o amendam. Deci prin situatia expusa de Dv. nu avem ce schimba in lege.


Se poate amenda legea prin adaugarea unui articol care sa duca la interzicerea unor astfel de practici.

Alte discuții în legătură

Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)