avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007

La acest topic primesc propuneri pentru amendarea Legii 230/2007.
Am rugamintea sa scrieti doar propunerea si o scurta argumentare. Nu este un loc de dezbatere, ci numai de culegere de propuneri care sa amendeze Legea 230/2007.
Intentionez sa solicit si ajutorul altor useri cu experienta pe acest domeniu, impreuna cu care sa redactam acest pachet de propuneri de amendamente pe care sa le trimit deputatului meu, al carui acord l-am primit.
Periodic va voi expune acest pachet de propuneri culese, la care se accepta si comentariile constructive. Important este sa facem o treaba temeinica, in folosul locatarilor din blocuri, indiferent daca sunt proprietari sau chiriasi, astfel incat traiul nostru "la comun" sa fie acceptabil si acceptat. Nu se cenzureaza propunerile, dar nu vor fi acceptate cele de tipul: "sa se faca ceva sa n-o mai aud p-aia de sus cum merge prin casa".
In speranta ca intelegeti exact rolul acestui topic, va astept propunerile constructive.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:51, 17 Octombrie 2009
Nu elga nu este o practica ,este una dintre erorile de fond ale L 230.
Incearca sa iei orice cenzor de asociatie ,ales in conditiile L 230 art 21 -2 sa-l prezinti la CECCAR sau la orice autoritate in domeniul financiar-contabil.si NU va fi acceptat ca si persoana care intruneste conditiile legal prevazute.
Solicita angajarea pe post de cenzor si pentru incheierea formalitatilor de incadrare va fi solicitat document legal care sa ateste ca intruneste conditiile legal prevazute profesionale pentru aceasta categorie speciala .
Este similar situatiei in care accepti interventie chirurgicala ,intreprinsa de mecanic imbracat in halat ,cu eticheta de "profesor honoris cauza".
Sa nu ajungem chiar pe culmile meseriei. :))
Nu se compara contabilitatea intr-o asociatie de proprietari cu contabilitatea la o firma sau la o companie acolo unde, de aceasta activitate, se ocupa contabili cu studii superioare.
........................
:offtopic:
Din punctul meu de vedere discutia asta se opreste aici, nu mai am nimic de comentat si de spus in plus.
Asociatiile de proprietari devin victime nu din cauza cenzorilor cu studii medii si nu cu studii superioare, ci din cauza lipsei acestora sau din cauza ca pe post de cenzori sunt pusi oameni care nu au nicio legatura cu cenzoratul. Asta nu e problema legii, ci cum se aplica legea la acele asociatii. Aici am pus punct discutiei.
In instanta ,cand asociatia ridica pretentii pentru prejudiciile financiar-contabile,nu am auzit ca instanta sa admita scuza
ca membrii comisiei de cenzori se aleg dintre locatari
.
comisia va exista in continuare pentru ca ea da girul activitatii financiare a asociatiei
,este viabila ca si teorie,practica si mesajele de pe forum demonstreaza contrariul.
Si ca sa fim corecti,putini sunt aceia din cadrul asociatiilor de proprietari ,care au cunostiinta si care solicita pentru administrator atestat si pentru cenzor cunoasterea legii...
ynocentta a scris:

[...] Incearca sa iei orice cenzor de asociatie ,ales in conditiile L 230 art 21 -2 sa-l prezinti la CECCAR sau la orice autoritate in domeniul financiar-contabil.si NU va fi acceptat ca si persoana care intruneste conditiile legal prevazute. [...]

Multi dintre cenzorii care ar putea fi refuzati de CECCAR fac treaba buna prin multe asociatii de proprietari/locatari. Si, mai ales, sunt persoane ar putea fi ultrarecunoscute ca fiind competente de autoritatile care reglementeaza meseriile care nu se implica nicicum. Ce facem? Ii obligam sa fie cenzori pentru ca au studii si locuiesc in acea asociatie?
Legea ne permite sa avem cenzori cu "minim studii medii". Ne interzice sa avem in asociatii cenzori fara acest minim de studii. Poate sunt asociatii de proprietari si in localitati mai mici unde nu exista persoane cu studii superioare si mai ales economice si membre ale CECCAR. Apoi nu ne opeste nimeni sa avem cenzori dintre cei mai buni experti daca sunt printre noi. Referitor al cenzorii care preiau sumele incasate zilnic de la casier, e o aberatie de care aud pentru prima data. La fel cu fondurile asociatiei tinute in pliculete separat de catre cenzor. Or mai fi prin asociatii tot felul de ciudatenii, dar aici discutam si trebuie sa disciutam pe textul legii si nu pe obiceiuri sau apucaturi ale diferitelor persoane. Ce sa facem, sa cerem sa se scrie in lege ca cenzorul nu are voie sa puna mana pe banii asociatiei ? E suficient ca in lege sunt atributiunile iar cenzorul trebuie sa le indeplineasca.

Alte discuții în legătură

Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)