avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007

La acest topic primesc propuneri pentru amendarea Legii 230/2007.
Am rugamintea sa scrieti doar propunerea si o scurta argumentare. Nu este un loc de dezbatere, ci numai de culegere de propuneri care sa amendeze Legea 230/2007.
Intentionez sa solicit si ajutorul altor useri cu experienta pe acest domeniu, impreuna cu care sa redactam acest pachet de propuneri de amendamente pe care sa le trimit deputatului meu, al carui acord l-am primit.
Periodic va voi expune acest pachet de propuneri culese, la care se accepta si comentariile constructive. Important este sa facem o treaba temeinica, in folosul locatarilor din blocuri, indiferent daca sunt proprietari sau chiriasi, astfel incat traiul nostru "la comun" sa fie acceptabil si acceptat. Nu se cenzureaza propunerile, dar nu vor fi acceptate cele de tipul: "sa se faca ceva sa n-o mai aud p-aia de sus cum merge prin casa".
In speranta ca intelegeti exact rolul acestui topic, va astept propunerile constructive.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:51, 17 Octombrie 2009
@Elga
Aveti dreptate cu remarca de haos. Dupa ce am publicat mesajul am vazut si eu ce haos a rezultat dar nu mai aveam ce face. Nu inteleg de ce pt. ca eu in comentariu am folosit citate si acestea nu au fost evidentiate. Ma rog, sunt incepator pe forum.
Sunt satisfacut ca recunoasteti intentiile mele referitor la proprietari.
Exemplul pe care mi l-ati dat este aberant si aparent incuietor. Aberant pt. ca eu nu cred ca niste oameni pot lua o decizie pe care au criticat-o cu ceva timp in urma. Aberant pt. ca nu pot sa cred ca poate fi aplicat un procent atit de mare. Aberant pt. ca nu pot sa cred ca acel locatar de la punctul 1, a platit ceea ce au pretins ceilalti. Ce as face eu in cazul 1? As da in judecata AP si cu o expertiza tehnica cistig fara probleme si prin hot. jud. voi plati coeficientul rezultat din calculul tehnic al expertului. Prin acest raspuns am raspuns si pt. punctul 2.
Si cine sa fie expertul? De unde il luati? Este o problema strict tehnica. Eu v-am aratat, nu stiu daca inca ati reusit sa deschideti documentul, expertiza ANSCR in calcul. Un expert, ca sa poata aplica calculele respective, are nevoie de inca ceva date in legatura cu caracteristicile caloriferelor din fiecare apartament, asa-numitele SET-uri. Este motivul pentru care v-am spus ca o firma care pune repartitoare intr-o scara de bloc face si inventarul SET-urilor si pe baza lor face acel calcul mult discutat in legatura cu "caldura la comun".
.....................
V-am dat exemplele acelea doua, nu ca n-ar fi reale, ci ca sa vedeti ca proprietarii sunt sau devin agresivi si discretionari atunci cand actioneaza arbitrar, numai ca asa li se pare lor ca e drept. Mereu trebuie sa judecam ca dreptul nostru se intinde pana acolo unde nu incalca dreptul altuia.
Din punctul meu de vedere eu pun punct discutiei in acest loc.
S-a oprit discutia?
Voiam sa spun si eu cate ceva despre aceasta lege. Pe scurt ca nu am timp deloc.
Ne confruntam la noi la bloc cu lipsa dorintei de implicare in asociatie si in activitatile ei. Functioneaza mult mai bine asocierile informale. Nu gasim comitet, nu gasim presedinte, s-au schimbat pina acum in 1,5 ani 4 comitete si mai nimeni nu face nimic din ce spune legea pentru ca ii doare pe toti in cot de spatiile comune.
In aceasta situatie, de multe ori m-am gandit ca asociatia nu-si are nici un rost, e doar o forma de complicare insa... daca nu ar fi nici asta, haosul ar fi si mai mare.
Propun sa existe in lege o prevedere prin care raspunderea comitetului sa fie mai clara si chiar prin votul membrilor asociatiei sa fie sanctionati pentru abuzuri.
Pina vine statul sa sanctioneze, daca...
De asemenea legea prevede ca la sedinte, la reconvocare pot vota cati sunt prezenti. Doi pot vota soarta blocului, nu e normal. Sa fie stipulat un numar de minimum 10 membri.
Dana Marin
Nu gasim comitet,nu gasim presedinte ..si mai nimeni nu face nimic di ce spune legea ...Doi po vota soarta blocului,nu e normal

Vedeti aici este paradoxul,exista posibilitatea si in multe AP se manifesta comportamentul de turma si mentalitatea Nu il vrem pe X ca este legist ,da asta inseamna ca o sa ne coste mai scump decat cu nenea Gica presedintele de 105 ani
Daca exista initiativa din partea unei minoritati real interesate sa demareze si sa desfasoare o activitate in limite legale,apreciez ca trebuie acordat incredere,sprijin si participare.
Pentru ca ,perpetua negatie conduce la haosul omniprezent in societatea romaneasca ,de altfel
Dana Marin a scris:

Propun sa existe in lege o prevedere prin care raspunderea comitetului sa fie mai clara si chiar prin votul membrilor asociatiei sa fie sanctionati pentru abuzuri.
Pina vine statul sa sanctioneze, daca...

Si cine si-ar asuma asemenea atributie?Doar sunt vecini cu totii nu? Si stim ce se-ntampla cand incepe raca intre vecini!:slap:

De asemenea legea prevede ca la sedinte, la reconvocare pot vota cati sunt prezenti. Doi pot vota soarta blocului, nu e normal. Sa fie stipulat un numar de minimum 10 membri.

Nu e normal dar nici incorect. Asta inseamna ca doar 2 din tot condominiul sunt interesati de soarta acelui bloc! Ce facem cu minimul de 10 daca blocul are doar 8 apartamente? :) Legea e facuta sa cuprinda toate situatiile posibile! ;)

PS: legist (medic) = medic însărcinat cu lămurirea unor aspecte medicale care interesează justiţia.

Alte discuții în legătură

Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)