avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sa imbunatatim impreuna Legea 230/2007

La acest topic primesc propuneri pentru amendarea Legii 230/2007.
Am rugamintea sa scrieti doar propunerea si o scurta argumentare. Nu este un loc de dezbatere, ci numai de culegere de propuneri care sa amendeze Legea 230/2007.
Intentionez sa solicit si ajutorul altor useri cu experienta pe acest domeniu, impreuna cu care sa redactam acest pachet de propuneri de amendamente pe care sa le trimit deputatului meu, al carui acord l-am primit.
Periodic va voi expune acest pachet de propuneri culese, la care se accepta si comentariile constructive. Important este sa facem o treaba temeinica, in folosul locatarilor din blocuri, indiferent daca sunt proprietari sau chiriasi, astfel incat traiul nostru "la comun" sa fie acceptabil si acceptat. Nu se cenzureaza propunerile, dar nu vor fi acceptate cele de tipul: "sa se faca ceva sa n-o mai aud p-aia de sus cum merge prin casa".
In speranta ca intelegeti exact rolul acestui topic, va astept propunerile constructive.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 23:51, 17 Octombrie 2009
Am intrebat daca exista un birou unde se pot inainta aceste propuneri, la MAI. Sau ma duc la poarta ministerului si las propunerile acolo? La cine?
Daca stiti, raspundeti-mi, daca nu, nu ma mai bagati in ceata si mai rau....!!!!:-/
Ultima repriza

Art. 43.
- Pentru lucrari majore cu privire la exploatarea, intretinerea, repararea, consolidarea, reabilitarea si modernizarea proprietatii comune, asociatia de proprietari poate angaja, in numele proprietarilor si cu semnatura lor individuala, credite bancare sau orice alte forme de creditare, conform prevederilor legale.

@trope_doi Propun sa fie exclus

Art. 44
. - Pentru riscurile cu privire la proprietatea comuna, asociatia de proprietari, in numele proprietarilor asociati, poate incheia polite de asigurare.

@trope_doi Propun sa fie exclus
............................................................................
Acest topic in ce ma priveste si pentru scopul propus de mine initial se inchide pe data de 15 oct. seara.
............................................................................
Dupa aceasta data nu mai primesc propuneri, iar intregul set de propuneri il voi posta pe "Documente utile", pentru cei interesati sa vada aceste propuneri, incepand cu data de 16 oct.
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
elga50, moderator
elga50 a scris:
..................

Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune.

Propun:
Art. 39 - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul tuturor proprietarilor membri sau ne membrii ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune
Justificare:
Spatiile aferente proprietatii comune a unui imobil reprezinta proprietate comuna pentru toti locatarii membri sau ne membri ai AP sau AL. Aceste spatii nu sunt proprietatea asociatiei, de altfel asociatia nu este proprietara pe nimic ci este o forma de organizare, o entitate, pentru a se putea achita utilitatile la furnizor si pt. a intretine imobilul mai usor.
D- le Tomescu, ne intoarcem de unde am plecat, adica HG. 400. Legiuitorul si- a asumat intr- adevar riscul de a intra in conflict cu dreptul de proprietate, atunci cand a ajuns la forma actuala din L300, dar aceasta nevoie a aparut dintr- o nevoie practica: sa nu te judeci cu oricare Gica- contra. De la inceput am considerat ca ar fi trebuit stabilit macar un procent mai mare (66%, 75%, sau chiar 80%), dar, asta e.
...tuturor proprietarilor membri sau ne membrii ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate . Cum adica toti plus inca cativa?S- au se extinde si la alte blocuri? Sunt alte legi care reglementeaza asta.
Deci, eventual
Propun:
Art. 39 - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul a 2/3( sau 80%) din numarul proprietarilor inclusiv al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune
Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator
@LIVIU TOMESCU am rugamintea sa reformulati propunerea ca sa iasa 100% proprietari, nu peste. Eu nu intervin in textul unei propuneri, dar nici nu pot s-o las sa treaca daca are un inteles confuz.

@ynocentta
O spun, cred, a treia oara, nu mi-am propus sa redactez textul comentariilor si am spus la fel de clar cum sa se procedeze. De ce unii au inteles si Dv. continuati cu comentarii si nu cu redactarea clara a propunerii? Nu stiu.

Alte discuții în legătură

Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari cocoranum cocoranum O persoana cu studii superioare economice,nefiind membru CECAR,paote sa indeplineasca functia de cenzor,in cazul in care nu locuieste in aceea asociatie? (vezi toată discuția)