avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre cu citire radio
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre cu citire radio

Buna seara,
As avea nevoie si eu de un sfat. Ne-am trezit ca presedintele asociatiei ne-a instiintat printr-un anunt la avizier ca se vor monta apometre cu citire radio....fara nicio consultare in prealabil, fara nicio alta informare sau alte detalii. Personal, nu vreau apometre de acest gel (alta sursa de radiatii in conditiile in care campul electeomagnetic e ridicat in
apartament - am facut masuratori, nu vreau sa intru in alte detalii). Ma poate obliga in vreun fel asociatia sa mo
ntez acest tip de apometre? In cazul in care nu le accept, ma pot obliga legal sa suport pierderile? Va multumesv
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 10:08, 3 Februarie 2022
Apometrele cu citire radio se ''citesc''de catre o firma specializata.Aceasta face citirea odata cu cei de la Apa Nova.Fiind prin unde radio, nu este nevoie sa fie proprietarul acasa...deci nu are de ce sa fie trecut cineva pausal.
Pierderi nu ar trebui sa existe,decat ce se foloseste la curatenie,la udat gradina...si astea se impart la toti proprietarii.
Daca ati fi citat cum trebuie intrebarea mea de mai sus.... intrebam daca cei care refuza sa isi monteze acest tip de apometre, vor fi trecuti la pausal (chiar daca au apometre dar fara citire radio). Si daca pierderile vor fi suportate de toti locatarii sau doar de cei care nu au apometre cu citire radio.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
.
Nu este neaparata nevoie sa fie Adunare Generala pentru schimbarea apometrelor.Poate a fost cineva la fiecare ap, cu tabelul in mana...
Depinde ce s-a hotarat la dvs in asociatie, referitor la apometrele vechi.Daca au verificarea metrologica valabila,se pot lua in calcul.Dar,cel mai bine ar fi sa aibe toti la fel,astfel nu exista suspiciuni.La noi in bloc nu a vrut cineva sa-si monteze din astea cu citire radio pentru ca-i inregistrau si picaturile ..,asa isi umplea cada sau rezervorul la toaleta.
dara25

Sa nu ne incurcam in explicatii. Daca vorbiti cu mine:
La mine in asociatie, pentru a "vedea'' ce este cu aceste apometre cu citire radio, in urma cu 1 an de zile am montat aceste apometre la un bloc cu 44 apt. (bloc P+10, o singura scara), si la un bloc P+2, cu 20 de apartamente.
Intamplator sau nu, blocul P+10 are pe terasa un sait de GSM.
acum, dupa parcurgerea perioadei de proba, am montat la celelalte apartamente, desigur, cu situatiile descrise - proprietari plecati s-au care chiar au refuzat din varii motive montarea. Daca este obligatoriu: da, daca s-a luat aceasta hotarare in AG. Asa spune Legea!
1. Comparatiile au dat castig de cauza apometrelor cu citire radio, adica diferente in scara au fos nesemnificative, mai ales la blocul P+4.
2. Apartamentele necontoriazate (pana acum) au ramas in starea veche deoarece proprietarii sunt plecati "afara" si nu am mai trecut pe la bloc. Treaba lor, insa cand au sa vina, chemama firma sa le monteze.
3. Mai puteti citi, chiar pe forum ce avantaje au aceste apometre fata de cele clasice, iar impactul electromagnetic este absolut minimal, credeti-ma, nu am niciun interes.
Decizia nu s-a luat intr-o nicio adunare, asta e una dintre probleme. Avem foarte multe nemultumiri fata de acest presedinte, dar lumea e prea comoda. Astazi am aflat din gura dansului ca este o decizie luata de comitetul executiv, ceea ce nu mi se pare normal, nefiind o situatie de urgenta. Cand i-am reprosat asta, a raspuns ca ar fi fost urgenta ca se fura apa. Se fura apa in conditiile in care in 3 ani de cand stam aici a venit sa citeasca apometrele o singura data. Consider ca a facut un abuz.

Alte discuții în legătură

Apometre fara sigil si fara verificare metrologica zolyxx zolyxx In asociatie presedintele, comitetul executiv sau AG poate sa dispuna/ sa hotareasca ca daca in apartamente apometrele au sigile rupte,desfacute sau ... (vezi toată discuția)
Pierderi apa Ionuț. Ionuț. Locuiesc intr-un bloc nou si deja sunt pierderi de apa...am inteles ca este vorba de clasa contuarelor....cat este diferența de la clasa \"A\" la clasa \"C\" ... (vezi toată discuția)
Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)