avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident (vatamare corporala din culpa + deces)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident (vatamare corporala din culpa + deces)

Buna ziua , sunt nou si sper ca am postat unde trebuie ! Am avut nefericitul accident in 10 mai , mergeam printr-un cartier de romi cu viteza de ~70 si de dupa un tomberon imens aflat chiar langa drum a ieșit in fugă traversand drumul fara marcaj un copil de 6 ani pe care l-am izbit , acesta murind la 1 ora ! Urmele de franare masurau 34 metri , de la politie mi-a zis ca s-a deschis dosar penal pe nume ( accident din dulpa sau ceva asemanator ) permisul mi l-a suspendat si mi-a dat dovata pe 15 zile ,apoi se denumește un expert care v-a calcula viteza si apoi se v-a face judecata ! Ce pedeapsă as putea primii ?Nu am antecedente penale , sunt elev in ultimul an(19 ani). Pot repara masina pe asigurare ? Asigurarea ii v-a despăgubi pe părinții copilului ? Dati-mi niste sfaturi , nu am vorbit cu nici un avocat încă ! Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 21:49, 1 Iunie 2017
Nu e vorba de reparație , sunt doar niște întrebări ! Masina are 1 tona doar si e fara ABS . Insa nu se ia in considerarea traversarea prin loc nepermis ? Si faptul ca, copilul era nesupravegheat ?!
Se vor lua in considerare toate aspectele producerii accidentului in cadrul unei expertize auto judiciare in care se vor stabili respectarea regulilor de circulatie de catre cei implicati, viteza la impact, dinamica, conditiile de evitabilitate, etc.
George Lie a scris:

Nu e vorba de reparație , sunt doar niște întrebări ! Masina are 1 tona doar si e fara ABS . Insa nu se ia in considerarea traversarea prin loc nepermis ? Si faptul ca, copilul era nesupravegheat ?!

Din descrierea dvs rezulta o culpa comuna avand in vedere ca nu ati respectat regimul de viteza pe segmentul respectiv de drum, se va stabili insa prin expertiza acest aspect.
Este foarte important ca expertiza sa stabileasca viteza cu care ar fi trebuit sa circulati pentru ca accidentul sa fie evitat.

Uzati de procedura simplificata a recunoasterii invinuirii, recunoscand fapta ce v-a fost imputata.

In procedura abreviata a recunoasterii invinuirii, instanta de judecata trebuie sa reduca pedeapsa prevazuta de lege cu 1/3 , daca discutam de pedeapsa inchisorii, in ipoteza in care este aplicata amenda penala, limitele prevazute de lege sunt reduse cu 1/ 4.

Instanta de judecata va avea in vedere conduita postinfractionala manifestata de dumneavoastra.

Asadar, in ipoteza in care ati avut o pozitie care denota sinceritate, aceasta imprejurare va fi avuta in vedere la individualizarea pedepsei.

Cainta manifestata, regretul fata de incalcarea normelor penale sunt retinute la dozarea pedepsei.

Din inscrisurile in circumstantiere rezulta profilul social al dumneavoastra, conduita in societate , in relatiile sociale si in relatiile profesionale.

Succes.
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Este prematura recomandarea dvs, pana la procedura simplificata mai este drum lung, in primul rand trebuie sa vada ce rezulta din expertize, poate va merge pe achitare daca actele dosarului sustin aceasta ipoteza.

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu privire la accident paraschivb paraschivb In luna august 2014 ma deplasam pe bvd. Theodor Pallady spre autostrada soarelui si am avut \\"norocul\\" ca un incepator de 18 ani sa-mi iasa din dreapta fara ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)