avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1171 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident (vatamare corporala din culpa + deces)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident (vatamare corporala din culpa + deces)

Buna ziua , sunt nou si sper ca am postat unde trebuie ! Am avut nefericitul accident in 10 mai , mergeam printr-un cartier de romi cu viteza de ~70 si de dupa un tomberon imens aflat chiar langa drum a ieșit in fugă traversand drumul fara marcaj un copil de 6 ani pe care l-am izbit , acesta murind la 1 ora ! Urmele de franare masurau 34 metri , de la politie mi-a zis ca s-a deschis dosar penal pe nume ( accident din dulpa sau ceva asemanator ) permisul mi l-a suspendat si mi-a dat dovata pe 15 zile ,apoi se denumește un expert care v-a calcula viteza si apoi se v-a face judecata ! Ce pedeapsă as putea primii ?Nu am antecedente penale , sunt elev in ultimul an(19 ani). Pot repara masina pe asigurare ? Asigurarea ii v-a despăgubi pe părinții copilului ? Dati-mi niste sfaturi , nu am vorbit cu nici un avocat încă ! Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 21:49, 1 Iunie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
adela88 a scris:

Domnilor avocati, cum puteti da sfaturi unor asemenea oameni? Cum???

Indiferent de fapta savarsita oricine are dreptul la aparare. Asa este legea peste tot in lume.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2017
cyan, moderator
catalinm75 a scris:

3) Sa iti zic parerea mea, de sofer care am fost in competitii auto.... daca ai avut 34 de metri liniari de frana, presupunand ca ai jenti pe 15'' si, cu toate astea, lovesti mortal o persoana.... eu cred ca ai avut peste 140 km/h......

Eu nu stiu de unde scoateti cifrele astea?

La o viteza de 70 km/h sunt parcursi 19.4 m/s. Distanta parcursa in timpul mecanic de franare ese de 37 m. Distanta totala de oprire, avand in vedere timpul de reactie este de 56,4 m.

Acest calcul poate fi influentat de anumiti factori (stare carosabil, stare de oboseala, consumul de medicamente, consumul de bauturi alcoolice, uzura pneurilor, conditii meteo, repartizare neproportionata a incarcaturii, etc.), dar in niciun caz nu se poate ajunge la concluzia ca a avut peste 140 km/h.

La viteza de 140 km/h distanta de franare, fara timp de reactie este de 147 m, la care bineinteles se pot adauga factorii enumerati mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2017
raduhanta, utilizator
Din descrierea accidentului in primul mesaj al userului, in mod cert franarea s-a produs dupa impact iar viteza a fost in jur de 100 km/h, in niciun caz 70 km/h, dovada ca nu a avut timp de reactie pentru evitare. La factorii care au condus la producerea accidentului trebuie adaugata lipsa de experienta dar care nu poate fi considerata o circumstanta atenuanta.
Masina este un ( Opel CORSA B fara abs ) respect ptr domnul care zice a condus masini de 500 CP insa am condus si eu pe stradă, nu pe pistă masini de 180 respectiv 235 CP , lipsa de experiență poate isi spune cuvantul in acest caz , insa masina cu care am avut accidet abia duce 130-140 tras de ea , nu stiu de unde 140km/h la 34 m de frână , tinand cont ca a-ti spus ca aveti carnet de f multi ani, iar faptul ca "fug din țară" , ziceti-mi unde scrie ca in acest timp nu am voie sa părăsesc țara ? Am aceleași drepturi ca si pana acuma, permisul fiind suspendat , insa am dovadă care se poate prelungi ! Zla un moment dat a-ti zis ca sunteți tata a 2 copii , nu cred ca , copii dumneavoastră se joaca pe strada nesupravegheați cum a fost cazul de față + ca nici un părinte nu era acasă ! Nu știu cine sunteți , nici nu ma interesează , însă am cerut sfaturi nu oameni care isi dau cu parerea si va mai dați si șofer profesionist pe deasupra
@ George Lie

Prietene, am gresit fata de tine! Respectiva Lancia Delta Integrale (nu stiu daca ai auzit vreodata de ea...) nu avea 500 CP, ..........avea 600 CP. Si am condus-o vreme de 3 ani si pe strada si pe circuit! Asa, ca sa stii....

Iar asta se intampla intr-o vreme in care tu nu te nascusei...... Tot asa, ca sa stii.....

Vezi, e o situatie anacronicaȘ ai omorat un om si politia iti prelungeste dovada. Unui amic de-al meu, care a condus o masina absolut noua, dar cu numerele expirate de-o zi.....nu i se prelungeste dovada!

Da, la masina aia, ai jenti pe 14" si aveai in jur de 90-100 km/h, sincer, credeam ca ai o masina mai buna, ca sa te dai cocos.......

Mi-ar placea ca sa existe o lege care sa va interzica parasirea tarii tuturor celor care sunteti cercetati penal pentru accidente cu victime! Exact, nu scrie nicaieri ca nu ai voie sa pleci afara....pe asta te si bazezi!

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu privire la accident paraschivb paraschivb In luna august 2014 ma deplasam pe bvd. Theodor Pallady spre autostrada soarelui si am avut \\"norocul\\" ca un incepator de 18 ani sa-mi iasa din dreapta fara ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)