avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident (vatamare corporala din culpa + deces)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident (vatamare corporala din culpa + deces)

Buna ziua , sunt nou si sper ca am postat unde trebuie ! Am avut nefericitul accident in 10 mai , mergeam printr-un cartier de romi cu viteza de ~70 si de dupa un tomberon imens aflat chiar langa drum a ieșit in fugă traversand drumul fara marcaj un copil de 6 ani pe care l-am izbit , acesta murind la 1 ora ! Urmele de franare masurau 34 metri , de la politie mi-a zis ca s-a deschis dosar penal pe nume ( accident din dulpa sau ceva asemanator ) permisul mi l-a suspendat si mi-a dat dovata pe 15 zile ,apoi se denumește un expert care v-a calcula viteza si apoi se v-a face judecata ! Ce pedeapsă as putea primii ?Nu am antecedente penale , sunt elev in ultimul an(19 ani). Pot repara masina pe asigurare ? Asigurarea ii v-a despăgubi pe părinții copilului ? Dati-mi niste sfaturi , nu am vorbit cu nici un avocat încă ! Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 21:49, 1 Iunie 2017
Punerea in circulație a unui autoturism cu nr expirate este infracțiune ! Nu e vorba de ce masina am , e vorba ca la primul dvs comentariu ziceați de 140 km/h spunand si ca aveți f mulți ani experiență , ce concluzie sa trag .... Iar acuma de 90-100km/h asta înseamnă ca nu a-ti condus masini sub 1Tona greutate fara abs , nu ma dau cocoș , am intrat aicea doar sa intreb ,nu sa ma "cert" cu oameni ca dvs ! Discuția se incheie aicea , deoarece nu de la dvs aștept sfaturi !
Si uciderea din culpa este infractiune.
Ideea era ca tot pui intrebari cum sa iti repari masina si daca poti pleca din tara in loc sa intrebi care sunt consecintele faptei tale.
Intrebarea este daca constientizezi ce ai facut, ai doar 19 ani, probabil permisul l-ai luat la 18.
Pentru ucidere din culpa pedepsa este inchisoare intre 1 si 5 ani. Avand in vedere ca se poate lua in considerare culpa comuna pedepsa minima este de 1 an. Stii ce se intampla prin inchisori cand primesc marfa tanara si proaspata? Inchipuie-ti si probabil nu iti vei mai dori sa revii in tara, chestia e ca daca te sustragi executarii pedepsei aceasta se majoreaza, iar inca 1 an sau 2 pot lasa urmari. Si in inchisoare nu te intreaba daca stii limba romana cum trebuie, daca intelegi ce vreau sa spun.
Daca ai bacu' anu' asta mai ingrasa porcu' zilele astea, poate poate treci de minim dar sunt slabe sperante, oricum, succes sa il promovezi.;) Iti va fi de folos cand vei da declaratii scrise procurorului.
@ cyan

Respect maxim!

@ George Lie

Sa îți mai explic o dată, poate ma fac inteles: o mașină cu jenti late (pe 15", pe 17"...eventual), în plus, și dotată cu ABS, oprește, de la o viteză mai mare într-o distanță mai scurtă, datorită forței de frecare mai mari, asociata unei suprafețe de frecare mai mari. În plus, daca ai și ABS, situația e și mai clară. De-aia am bănuit inițial că ai avut 140 km/h. Dacă masina e dintr-o categorie inferioară, atunci, e limpede, ai avut jenti mai mici, suprafață de expunere a forței de frânare mai mică......ceea ce conduce, evident, la o concluzie, cum ca ai avut viteză mai mică! Acum e clar? Sa nu îmi zici că dai bacul la fizică.........

În plus, nu pune semnul egal intre tine, care ai omorât un om si un individ care a ieșit pe strada cu numerele de leasing expirate de-o zi......infracțiuni sunt amândouă, dar sansa de a ajunge la zdup îți aparține numai ție.......

Tu caută în continuare să te sustragi cercetării penale, nu te prezenta când te cheamă procurorul, si îți garantează taica o chestie: iei cu executare! Și știi ce te așteaptă la zdup pentru că ai omorât un copil. Mai ales dacă ai parte de o celulă plină de romi......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu privire la accident paraschivb paraschivb In luna august 2014 ma deplasam pe bvd. Theodor Pallady spre autostrada soarelui si am avut \\"norocul\\" ca un incepator de 18 ani sa-mi iasa din dreapta fara ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)