avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident (vatamare corporala din culpa + deces)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident (vatamare corporala din culpa + deces)

Buna ziua , sunt nou si sper ca am postat unde trebuie ! Am avut nefericitul accident in 10 mai , mergeam printr-un cartier de romi cu viteza de ~70 si de dupa un tomberon imens aflat chiar langa drum a ieșit in fugă traversand drumul fara marcaj un copil de 6 ani pe care l-am izbit , acesta murind la 1 ora ! Urmele de franare masurau 34 metri , de la politie mi-a zis ca s-a deschis dosar penal pe nume ( accident din dulpa sau ceva asemanator ) permisul mi l-a suspendat si mi-a dat dovata pe 15 zile ,apoi se denumește un expert care v-a calcula viteza si apoi se v-a face judecata ! Ce pedeapsă as putea primii ?Nu am antecedente penale , sunt elev in ultimul an(19 ani). Pot repara masina pe asigurare ? Asigurarea ii v-a despăgubi pe părinții copilului ? Dati-mi niste sfaturi , nu am vorbit cu nici un avocat încă ! Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: catalinm75 , utilizator 21:49, 1 Iunie 2017
Dragule, esti cercetat pentru ucidere din culpa. Un avocat e ceea ce iti trebuie acum, nu grija repararii masinii. Aceasta se repara, viata copilului mort nu! La 70 km/ora e culpa comuna. Recomandare: avocat!!!
Hai sa iti explic o treaba:

1) Imi cer scuze ca sunt asa direct, dar sunt tatal a doi copii, din care unul (o fetita) are 6 ani. Tu ai luat in calcul, macar un singur moment, ce e in sufletul acelor parinti? Ce daca sunt tigani....asta nu ii face mai putin oameni sau mai putin sensibili....

Ai omorat un om, fie si dintr-o imprudenta.......si pe tine te intereseaza sa fugi din tara,.......sincer, nu se vede la tine nici macar o umbra de constiinta......

2) Am permis de conducere de 24 ani, si permisul meu de conducere nu a fost suspendat nici macar o singura zi.......

Mai mult, am cochetat intr-o vreme si cu competitiile auto, am condus masini de 500 de cai putere....

Voi, la 18-19 ani.......sunteti zmei pe sosele....

3) Sa iti zic parerea mea, de sofer care am fost in competitii auto.... daca ai avut 34 de metri liniari de frana, presupunand ca ai jenti pe 15'' si, cu toate astea, lovesti mortal o persoana.... eu cred ca ai avut peste 140 km/h......

Ce experienta ai tu ca sa conduci IN ORAS cu asemenea viteza? Cine era pe scaunul din dreapta ca sa te dai mare?

4) Vrei sa pleci din tara in cursul anchetei penale? Vrei sa fugi de raspundere, nu ai pune mana sa oferi ceva, sub aspect material familiei indoliate.....ca asta ar cantari bine la dosar.....

Sper ca procurorul de caz sa vada mesajul tau, sa te identifice dupa IP si user si sa ia masuri restrictive in ce te priveste!

Sa te aresteze, adica!

P.S. Unde e legea aia care anuleaza permisul definitiv in cazul accidentelor cu victime?????
catalinm75 a scris:

P.S. Unde e legea aia care anuleaza permisul definitiv in cazul accidentelor cu victime?????

Trecand peste impactul emotional justificat, anularea permisului este definitiva in cazurile prevazute de lege, in mod sigur ati vrut sa va referiti la anularea dreptului de a mai obtine un permis de conducere insa acest drept nu poate restrans atata timp cat accidentul s-a produs din culpa si nu intentionat.
@ cyan

Da, asta am vrut sa spun: anularea permisului si imposibilitatea de a-l mai putea obtine ulterior.

Pe la altii stiu sigur ca se poate.

La noi de ce nu se poate???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incredibil! Urmaresc forumul asta de ani de zile si de putine ori m-am infuriat atat de tare ca acum. De ce a trebuit sa accentuezi faptul ca erai "intr-un cartier de romi"??? Crezi ca viata unui copil rom valoreaza mai putin? Nici nu vreau sa imi imaginez prin ce suferinte a trecut acel *copil* - un pui de om care simte si viseaza ca noi - in ora trecuta pana a murit. Cunosc familii de romi cu copii mici extraordinari, draguti si sufletisti si cu vise mari, nici nu pot sa imi imaginez ca li s-ar intampla asa ceva din cauza unui inconstient psihopat care se da zmeu pe sosele la 19 ani cand nu si-a sters bine mucii de la nas! Sincer chiar sper sa pleci din tara si sa te caute interpolul, sa platesti o viata intreaga pentru ceea ce ai facut daca constiinta nu ai! Iar asta sincer nu e omor din culpa, mersul cu asemenea viteza intr-un autoturism il transforma in masina de ucis, e ca si cum ai merge pe cuie cu mana pe tragaciul unei mitraliere indreptate spre o gramada de civili. Teroristi, asa va numiti!

Domnilor avocati, cum puteti da sfaturi unor asemenea oameni? Cum???

Alte discuții în legătură

Nelamurire cu privire la accident paraschivb paraschivb In luna august 2014 ma deplasam pe bvd. Theodor Pallady spre autostrada soarelui si am avut \\"norocul\\" ca un incepator de 18 ani sa-mi iasa din dreapta fara ... (vezi toată discuția)
Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pedeapsa cucuandrei17 cucuandrei17 Acum 1 an si cateva luni am fost implicat intr-un accident rutier pe soseaua Republicii din Ploiesti. Drumul in cauza este cu 3 benzi pe sens delimitate de ... (vezi toată discuția)