avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra

Citesc, astazi, in Libertatea "Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei" ... [ link extern ]
Dvs. ce parere aveti?
Multumesc d-lui Miklos MUHI pentru raspuns, si, deasemenea, multumesc anticipat tuturor celor ce vor raspunde acestui topic.
Cu stima,
Mihaela
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters98240, utilizator
Inainte de inchidere...
@ Avlil, era de prevazut ca un asemenea subiect va atinge si subiectul religiei si/sau al credintei, cum problema are afinitati si stranse corelatii cu traditia si cutuma (desi nu este izvor de drept in sistemul nostru juridic). Iar obiceiul pare sa fie singurul element de stabilitate in tarisoara aceasta in “vesnica tranzitie”, care adopta vesnic modele externe neadecvate gradului sau de dezvoltare si legi la presiuni externe sau ca decizii politice populiste, fara a crea si cadrul institutional necesar functionarii legii, devenind astfel nefunctionala si determinand serioase blocaje sociale.
Dreptul statular nu poate omite ca element de relativa stabilitate, spititul si morala crestine care se opun tendintelor hedoniste. Daca motto-ul oficial al SUA este “In God We Trust”, nu vad de ce – desi ne-am intitulat un stat laic, nu stiu pe ce criterii reale – nu am porni macar de la prezumtia ca religia da legii spirit si legea da structura religiei. Cu alte cuvinte, Badea Gheorghe nu fura nu neaparat pentru ca ar cunoaste latura obiectiva/subiectiva a infractiunii din Codul Penal, ci pentru ca se teme de "forta coercitiva" a legii sacre, sau pur si simplu vrea in Rai:)

Iar apropo de “parabola” lui Zoritong, eu cred ca este o exemplificare a efectelor nihilismului. Eu am adresat deja in cadrul acestui topic intrebarea “Ce propuneti in locul frecventarii bisericii?... “, dar din pacate tacerea celor care se opun acestei practici sociale, dar sustin legalizarea prostitutiei si a consumului de droguri usoare mie imi sugereaza ca ei propun de fapt o formula de anomie (dezordine si confuzie a maselor astfel devenite mai usor manipulabile), contestand “vechea valoare”, dar nepropunand ceva superior.
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
godspeed, utilizator
Va multumesc pentru opiniile dumneavoastra.

Cu deosebita stima,
Mihaela Popa
Ultima modificare: Marți, 13 Octombrie 2009
ContSters98240, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prostitutie vampirica3 vampirica3 buna ziua,as dori sa va pun o intrebare..care sunt pedepsele pt practicarea prostitutiei,tinand cont ca se face pe cont propriu neimplicand proxeneti.Va ... (vezi toată discuția)