avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra

Citesc, astazi, in Libertatea "Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei" ... [ link extern ]
Dvs. ce parere aveti?
Multumesc d-lui Miklos MUHI pentru raspuns, si, deasemenea, multumesc anticipat tuturor celor ce vor raspunde acestui topic.
Cu stima,
Mihaela
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters98240, utilizator
In completarea celor spuse pana acum si din descrierea pe care o puteti accesa aici,
[ link extern ]
rezulta ca daca nu suferiti de SIDA , cancer sau glaucom, cazuri in care consumul de marihuana este indicat in scop terapeutic (raul mai mic), veti ajunge niste doamne/domni supraponderali (potenteaza apetitul), cu un sistem imunitar slabit, cu dese conjunctivite(si ochi rosii) si bronsite, precum si nopti albe provocate de insomnii.

Ca fapt divers, ieri la o discutie pe care am purtat-o cu doi copii de clasa a VIII – pentru care subjonctivul limbii engleze nu mai constituie un secret si sunt si multiplii olimpici la diverse materii, dar “trendy” si la curent cu realitatile vietii – in dezbaterea argumentelor pro si contra legalizarii drogurilor usoare si prostitutiei, I-am ruget sa asocieze cuvintele “droguri” si “prostitutie” cu alte cuvinte. Au asociat cu: spital, SIDA, boli asociate, dependenta, bani, sex, violenta. Interesant, omisesera tocmai cuvantul “placere”, desi ambele lucruri vorbesc despre cautarea excesiva si artificiala a placerii.
Un alt aspect de remarcat este naturaletea si nedumerirea cu care au ridicat aspectele reglementarii in sine: minorii vor putea cumpara droguri; se vor comercializa in acelasi mod ca si tigarile, sau doar in magazine specializate; va exista vreo restrictie in legatura cu munca sau alte activitati umane; de la ce varsta se va putea apela la serviciile prostituatelor, legalizarea va insemna ca va disparea contrabanda?, etc.
Si apoi, cand am trecut la dezbatere, elevul desemnat drept avocat al diavolului in a apara pozitia prolegalizare (cum din discutiile preliminare ambii se situau pe pozitia contra, conform propriilor convingeri) a fost foarte dezamagit de rolul pe care trebuie sa-l joace, cum in afara de argumentul impozitelor suplimentare nu a reusit sa produca si altele, pe cand pozitia contra scrisese o pagina de argumente.

Ar fi pacat ca ceea ce s-a obtinut pana acum d.p.d.v. socio-pedagogic sa se piarda prin ‘normalizarea” a ceea ce s-a intiparit in constiinta copilului ca fiind “existent, dar anormal”.
Gabriela Pintea a scris:

@zoritong

Ma bucur ca nu ati disparut definitiv de pe forum, asa cum scriati duminica, dar protestez, mi-ati "furat" semnatura.
Este "marca inregistrata", va rog frumos! :))

Ca mesajul meu sa nu fie complet offtopic, eu sunt pentru legalizarea consumului de droguri dar, in special, pentru legalizarea prostitutiei. Era de mult timpul!

Gabriela Pintea



:bow::vishenka:=D>

Multumesc pentru : Ma bucur ca nu ati disparut definitiv de pe forum

In ceea ce priveste parasirea forumului , cred ca nu ma pot abtine, am devenit dependent de acest " DROG" numit forum AVOCATNET, si de acesti oameni minunati de pe forum.

Si eu sunt de acord cu legalizarea ierbii , iubesc mult mirosul de iarba :pleasantry::
[ link extern ]

Pentru semnatura :coffee: si plata dreptului de autor. :thumbup:

:luck::vishenka::love:




Andreea Lisievici a scris:

u.b.i.k. a scris:
Eu cred ca raspunsul este categoric afirmativ, adica, statistic vorbind, exista o puternica corelatie intre usurinta procurarii drogurilor si consumul acestora

Pana una alta, in Olanda este cel mai mic procent de dependenti de droguri, desi e extrem de facil sa le procuri.


S-a inregistrat un declin (la nivelul tarii lor) , sau cel putin o stabilizare in privinta traficului si consumului de droguri de tip opiacee si canabis, dar exista in schimb o crestere a consumului si a traficului de droguri sintetice.
Eu am avut un coleg olandez si nu era de parere ca s-a schimbat ceva in bine (dar si la ei, ca si la noi : fiecare cu parerea lui):-/
AVLIL a scris:

Zoritong, invatarea asta a poruncilor se bazeaza numai ce certarea repetata ( vezi topic mai vechi , critici si carcotasi ....) si bataia aplicata sarmanului minor?? :O Succes cresterii copiilor in stilul bibliei...
NU mai spun ca nu inteleg cum invatarea poruncilor integreaza iubirea si veselia de sine a parintelui... ca sa spun asa.
Imi pare rau, cred ca dumnezeu m-a facut prea proasta ca sa-i inteleg mesajele... a cui o fi eroarea?

Eu cred ca, asa cum spunea Adalbert, nu putem interzice totul. Majoritatea lucrurilor negative ne inconjoara, sunt peste tot in preajma noastra, totul e sa invatam un echilibru. Lipsa unui echilibru educat de mic ne duce sa... cadem in pacat! :D



Intortochiate sunt caile Domnului !

Unde lipseste carmuirea, poporul cade; izbavirea sta in multimea sfetnicilor.”
Psalmi


@AVLIL

Cred ca ai inteles gresit mesajul, iar despre bataie, nici vorba!

Totul pleaca de la diverse inclinaţii cu care ne naştem, apoi, foarte important, de la felul în care suntem educaţi să folosim aceste înclinaţii, de anturaj şi de împrejurări. Înclinaţiile înnăscute nu sunt rele în sine, dar o educaţie rea le poate perverti. Pentru alegerea lor corectă trebuie să cunoaştem principii biblice, să avem modele pozitive în domeniu. Citeste printre randuri ca sa descoperi esenta!
Aceste porunci sunt din Biblie, iar Biblia este ceea care sta pe masa Juratilor. Cine a asezat-o acolo, si cu ce scop!?
Eu poate sunt un ignorant! Si cred ca nu pierd nimic daca sunt ignorant in unele domenii, dar de fapt “toti suntem ignoranti insa in domenii diferite”.
Dar daca nu Il cunoastem pe Dumnezeu in adevaratul sau caracter, am pierdut totul. Ignoranta in acest domeniu ne poate fi fatala si are urmari vesnice.

Despre droguri si prostitutie: Daca exista cerere , normal ca exista si oferta
Deci, cine promoveaza prostitutia si drogul ? hm:



u.b.i.k. a scris:

"Ce nu poti evita, accepta ..." (copyleft zoritong 2009 :innocent: )
In secolul al XIX-lea drogurile erau la liber ia laudanum (opium + alcool) se gasea cam peste tot. Cu toate acestea doar unii ajungeau dependenti (aceeasi categorie care ajung dependenti si astazi). Perioada de prohibitie a alcoolului in SUA cred ca a demonstart ca ajung alcoolici - indiferent daca exista sau nu o interdictie a alcoolului - aceesi categorie de persoane. Insa in aceeasi perioada criminalitatea a crescut vertiginos pentru ca a aparut brusc o noua sursa de castiguri ilegale.
Banuiesc ca pe traficantii de iarba cel mai mult ii ingrijoreaza acum nu o majorare a pedepselor si nici politia (cu astea s-au obisnuit) ci posibilitatea ca asemenea produse sa se vanda legal si la preturi mai mici decat ale lor, pentru ca asta le-ar taia sursele de venit.
La minusuri :
1. Cel mai probabil si in cel mai pur stil excesiv-balcanic romanii ar face a doua zi dupa o eventuala legalizare vreo 200-300 de accidente rutiere grave provocate de betia alba plus vreo suta de violuri, scandaluri, etc.
2. Inexistenta unor teste instant care sa permita politiei sa dovedeasca betia alba a celui care a tras prea multa iarba ar conduce la abuzuri si de o parte si de alta;
3. Multe, multe altele.


=D>=D>

Mi-ati luat vorba din gura:D si vreo 200 - 300 accidente de munca !

Alte discuții în legătură

Prostitutie vampirica3 vampirica3 buna ziua,as dori sa va pun o intrebare..care sunt pedepsele pt practicarea prostitutiei,tinand cont ca se face pe cont propriu neimplicand proxeneti.Va ... (vezi toată discuția)