avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra

Citesc, astazi, in Libertatea "Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei" ... [ link extern ]
Dvs. ce parere aveti?
Multumesc d-lui Miklos MUHI pentru raspuns, si, deasemenea, multumesc anticipat tuturor celor ce vor raspunde acestui topic.
Cu stima,
Mihaela
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters98240, utilizator
u.b.i.k. a scris:
Eu cred ca raspunsul este categoric afirmativ, adica, statistic vorbind, exista o puternica corelatie intre usurinta procurarii drogurilor si consumul acestora

Pana una alta, in Olanda este cel mai mic procent de dependenti de droguri, desi e extrem de facil sa le procuri.
Andreea Lisievici a scris:

godspeed a scris:
Credeti-ma, @Gabriela ca nu m-as fi apucat de fumat la 21 ani, daca tigarile nu mi-ar fi fost la indemana in orice magazin.

Si probabil ca nu v-ati fi apucat daca ati fi stiut in prealabil riscurile asociate. Daca parintii/scoala/prietenii v-ar fi spus pur si simplu ca face rau sanatatii, iar nu ca e interzis. Educatia si informarea joaca rolul esential, mai departe fiecare alege si, daca e cazul, trage ponoasele.

@ Andreea, cunosteam riscurile asociate avand in vedere ca ma pregateam pentru (pe atunci) dificilul examen de admitere la medicina. Am devenit oaia neagra a intregii familii (toate generatiile anterioare cunoscute). Sora mea, care a primit practic aceeasi educatie nu fumeaza, desi a incercat. Studiasem la cel mai bun liceu din judet intr-o clasa in care rata admiterii la facultate – in 1986 – a fost de 90%. Vreo trei dintre noi, dintre cei cu aspiratii la medicina am stricat statistica.

Cum spunea Elga intr-un post anterior, viciul exista in noi, dar nu am vrea sa aflam… Sau cum spunea Freud, si apoi continuatorii teoriei sale, caracterul bisexual exista in fiecare dintre noi, iar un stimul extern poate declansa orientarea sexuala, in functie de intreaga conjunctura si gradul de predispozitie. Tot asa, un viciu poate deveni activ conjunctural, cum anumite reactii chimice pot avea loc numai in prezenta catalizatorilor.

@ Avlil, ma bucur ca v-am putut fura un zambet pe explicatie oferita pe marginea textului biblic . Tocmai in aceasta consta farmecul lui: cum expimarea care lasa loc de interpretari (off, de-as putea sa o citesc in original!) are mesaje diferite pentru fiecare cititor, in functie de gradul sau de informare, de interesul cu care il citeste si il integreaza in viata sa. Am putea discuta aici foarte bine de Sens, cum o fac mai toti filosofii din istoria umanitatii, care cum fac, cum nu fac… produc teosofii, fie ca pornesc de la premisa ca Dumnezeu nu exista, fie ca da. Gasiti-mi un singur filosof important care nu a atins subiectul divinitatii, al transcedentalului si il voi citi cu mare interes. Dar toti stiau ca ceea ce-i permis Cezarului… Iar in exemplul din Naum, caruia I-am dat interpretarea respectiva, nu “scopul scuza mijloacele”, ci cainele turbat este eutanasiat. Scuzati comparatia. Iar ceea ce ii este permis parintelui, nu ii este permis (in totalitate) copilului. Daca nu ar fi asa, am putea contesta principiile juridice legate de discernamantul minorului.

Si ca sa fie "round", la varste fragede nu alegem, ci reflectam. Ca niste oglinzi. Cu cat mai putini cei care nu se drogheaza, cu atat mai putine reflexii... Iar cei cu discernamant au datoria sa-i protejeze pe cei care nu aleg, ci reflecta. De vicii si psihotrope, din pacate, nu te lasi printr-un simplu act de vointa, ci eventual cu tot suportul familiei si al institutiilor special create in acest scop.
Oare ce-0 fi vrut sa spuna Jim Morrison cu “Drugs are a bet with your mind.” ? Si oare cine a castigat pariul in cazul lui ?
Cred ca a fost un Cezar ar muzicii( un Cezar care a intrecut totusi limita). Pacat ca adeptii lui "necantatori" care s-au stins in acelasi mod nu au inteles ca ei nu erau…
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
godspeed, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

u.b.i.k. a scris:
Eu cred ca raspunsul este categoric afirmativ, adica, statistic vorbind, exista o puternica corelatie intre usurinta procurarii drogurilor si consumul acestora

Pana una alta, in Olanda este cel mai mic procent de dependenti de droguri, desi e extrem de facil sa le procuri.

Intrebarea este, sau intrebarile este (atat pentru cei educati cat si pentru cei mai putin), “who’s counting and what?” in contextul altei intrebari “razboiul rece s-a incheiat sau a luat o alta forma?” .O organizatie europeana de monitorizare vrea sa demonstreze americanilor cu istorie prohibitionista ca ei conduc cu scor de 2.33 la 2.83/mia de locuitori. Nu inainte de a fi dezvoltat o puternica retea de centre de dezintoxicare si de suport. Pe acestea le-ati numarat in raport cu numarul de locuitori? Sau nu sunt statistici… Incercati acelasi lucru in RO, unde la cel mai bine cotat spital de urgenta din tara (cu specialisti de mare valoare), familiile pacientilor sunt rugate sa procure din farmaciile din apropiere pana si o banala fiola de algocalmin. Nu mai zic “off…”
Dar vreti sa zambim impreuna? :)
Andreea Lisievici a scris:

u.b.i.k. a scris:
Eu cred ca raspunsul este categoric afirmativ, adica, statistic vorbind, exista o puternica corelatie intre usurinta procurarii drogurilor si consumul acestora

Pana una alta, in Olanda este cel mai mic procent de dependenti de droguri, desi e extrem de facil sa le procuri.

Andreea, Rat-park si alte cateva studii au pus la indoiala o chestiune care parea evidenta: consumul de droguri provoaca dependenta.
In opinia mea, nu e deloc asa. Cel puternic se poate abtine si dupa "t" doze, unde "t" e un numar rezonabil de mare. Drogurile, alcoolul, somniferele si ce o mai fi de ametit pe lumea asta ii vor elimina pe cei slabi. In fond legalizand consumul de droguri reusim sa realizam ceea ce nazistii, cu oarecare timiditate, au incercat doar cu programul T4: sa eutanasiem (aici eutanasia nu e neaparat moarte ca la nazisti) pe toti cei care social sunt indezirabili pentru ca sunt slabi si nu se pot abtine.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
:innocent:

Comentariile sunt multe (pro si contra) si vor fi multe , in unele cazuri chiar de de prisos. Trebuie subliniat in mod special faptul ca aceste infricosatoare metamorfoze au avut loc in mai putin de 20 de ani, in timpul dezvoltarii vertiginoase in “Democratia Romaneasca” a materialismului preluat din afara granitelor. La ce va duce asta? Prognoza care se intrevede nu este prea mangaietoare.
Pentru linistea noastra : Cartea Intelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah (Eclesiasticul)
Despre certarea si invatatura poruncilor. Ingrijirea sanatatii. Veselia, cumpatarea si infranarea.
1. Cel care iubeste pe fiul sau il bate, ca mai pe urma sa se bucure de el.
2. Cel care cearta pe fiul sau va avea multumire si intre cei cunoscuti se va lauda eu el.
3. Cel care invata pe fiul sau intarata pe vrajmasi si inaintea prietenilor se va bucura pentru el.
4. Murit-a tatal lui si este ca si cum n-ar fi murit, pentru ca asemenea lui si-a lasat dupa sine.
5. In fata sa l-a vazut si s-a bucurat si la moartea sa nu s-a intristat.
6. Asupra vrajmasilor a lasat razbunator si prietenilor rasplatitor de har.
7. Cel care este moale cu fiul sau va lega ranile lui si de orice strigat se vor tulbura cele dinlauntru ale lui.
8. Calul neimblanzit ajunge naravas, asa si un copil lasat in voia lui ajunge rau-crescut.
9. Daca esti dragastos cu fiul tau, te va infricosa; joaca-te cu el si te va intrista.
10. Nu rade cu el, ca sa nu te doara impreuna cu el si mai pe urma sa ti se strepezeasea dintii.
11. Nu-l lasa in voia lui la tinerete si nu trece cu vederea greselile lui.
12. Pleaca grumazul lui la tinerete si bate-l pana este prunc, ca nu cumva, incapatanandu-se, sa nu te asculte.
13. Cearta pe fiul tau si fa-l sa lucreze, ca sa nu se poticneasca intru rusine.
14. Mai bun este saracul sanatos si tare eu puterea, decat bogatul care are trupul sau ranit.
15. Sanatatea si buna tarie este mai buna decat tot aurul, si trupul sanatos si eu putere, decat avutia nenumarata.
16. Nu este mai buna avutia decat sanatatea trupului si nu este bucurie mai mare decat bucuria inimii.
17. Mai buna este moartea decat viata amara sau decat boala necontenita.
18. Bunatati multe, varsate imprejurul gurii celei inchise, sunt ca bucatele cele puse la mormant.
19. Ce foloseste idolului jertfa? Ca nici nu mananca, nici nu miroase; asa este cel care stapaneste avutia, dar nu se poate bucura de ea.
20. Cel care vede cu ochii si suspina este ca famenul care imbratiseaza pe fecioara si suspina.
21. Nu da spre intristare sufletul tau si nu te necaji eu sfatul tau.
22. Veselia inimii este viata omului si bucuria este indelungarea zilelor lui.
23. Iubeste-ti sufletul tau si-ti mangaie inima ta si departe de la tine goneste intristarea,
24. Ca pe multi i-a omorat intristarea si nu este folos intru ea.
25. Pizma si mania imputineaza zilele si grija aduce batranetile mai inainte de vreme.
:luck::love:

Alte discuții în legătură

Prostitutie vampirica3 vampirica3 buna ziua,as dori sa va pun o intrebare..care sunt pedepsele pt practicarea prostitutiei,tinand cont ca se face pe cont propriu neimplicand proxeneti.Va ... (vezi toată discuția)