avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra

Citesc, astazi, in Libertatea "Comisia prezidenţială propune legalizarea consumului de droguri şi a prostituţiei" ... [ link extern ]
Dvs. ce parere aveti?
Multumesc d-lui Miklos MUHI pentru raspuns, si, deasemenea, multumesc anticipat tuturor celor ce vor raspunde acestui topic.
Cu stima,
Mihaela
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters98240, utilizator
Stimata AVLIL.Chiar credeti,ca am evoluat ceva de la Sodoma si Gomora ? Interpretati evolutia in mod propriu. Existand o etica, fundamentata chiar pe Biblie , care ne retine - daca am respecta-o , si am aplica-o in zilele noastre de viata -de la extrem de multe erori , credeti , ca aceasta poate evolua tocmai in directia opusa? Daca ,cum sustineti , cele zece porunci si-au pierdut valabilitatea de cateva secole ,pentru ca maniera oamenilor s-a distorsionat , ar trebui - dupa opinia Dvs , - sa legalizam si omorul , de exemplu ? Nu este sub nici o forma de evolutie , mult mai mult de involutie catre o forma de viata salbatica ,necoordonata de nici o etica , nici o reglementare ,care este sucita dupa bunul plac .
Eu sunt adepta unei societati bazate pe legi si nu pe orice precepte religioase ori superstitioase. Nu am spus ca nu mai sunt valabile cele zece porunci, doar ca ele au incetat a fi legi.
Pentru aceasta discutam aici destre ideea de a legaliza prostitutia si drogurile nu nu de a le introduce in biblie...

Am vazut ca se acutizeaza in media discutiile despre plantele etnobotanice, despre riscurile lor... Iaca un efect pozitiv al acestei initiative proaste de legalizare a drogurilor! Anume constientizarea asupra faptului ca si azi avem o gramada de plante de... fumat, prizat sau ce se mai face cu ele...
Asa incat, macar aici, un efect pozitiv privitor la constientizarea poporului, tot e!
AVLIL a scris:

Eu sunt adepta unei societati bazate pe legi si nu pe orice precepte religioase ori superstitioase. Nu am spus ca nu mai sunt valabile cele zece porunci, doar ca ele au incetat a fi legi.

@Avlil, morala cautarii exclusive si excesive a placerii nu ne adaposteste de rau, iar dreptul trebuie sa-l puna pe om DEASUPRA CONDITIEI SALE, daca scopul este evolutia. Scuze, mi-au scapat niste majuscule:blush2:

@Handsu, cred ca trebuie sa acceptam ca exista si opinii “pur rationale” care ignora morala, dreptul natural si “common sense”, opinii care nu fac diferenta intre legalitate si legitimitate in ideea de reglementare si inteleg ca ceea ce trebuie codificat in procesul legiferare nu este solutia raului mai mic ci pur si simplu tendinta sociala, codificare care egaleaza cu capitularea in fata unui fenomen social indezirabil care nu mai poate fi controlat, si implicit sanctionat. Prin astfel de reglementari permisive statul alege sa aiba cel putin impozite si taxe de pe urma incapacitatii sale de a diminua fenomenul indezirebail, iar noi, cei care mai credem in sacralitatea cutumei “bunului simt”, nu avem decat sa ne ignoram “noul drept castigat” si sa ii ferim pe cei dragi /apropiati sa nu cada in capcana “noii dezordini permisive”.
Din pacate, asemenea reglementari duc la o rasturnare lenta dar sigura a scarii a valorilor. Toate sub masca tolerantei, a egalitatii de sanse, a nediscriminarii si a asa-zisei-democratii epicuriene… Manipularea perfecta pentru cei care nu au si o logica transcedentala.

Silvia Puskas,
o adepta a logicii transcedentale;)

P.S. Avlil, ati uitat sa mentionati pentru cine s-au perimat/abrogat poruncile lui Moise:)
Evolutie. Hm-hmmm-hm! Ce cuvant frumos! Socrate si discipolii sai versus orice facultate de astazi. Evolutie ? Ioc! Niente! Statul roman fata-n fata cu un stat modern. Evolutie ? Parca, ceva. Macar am desfiintat sclavia iar femeile se casatoresc acum toate fara mancipium si nici nu mai trebuie sa se fereasca cu trinoctis usurpatio ca sa nu fie uzucapate. Tehnologia insa a evoluat enorm. Lumea e de nerecunoscut. Daca omul ar fi evoluat macar o sutime din cat a evoluat tehnologia am fi ... n-am mai fi poate oameni.
In concluzie, oamenii nu evolueaza deloc, societatea se schimba putin dar nu evolueaza nici ea iar tehnologia in timpul asta faca pasi gigantici. V-ati prins, nu-i asa ? Ciborgi ajungem (adica ne schimbam fara sa evoluam) si scapam si de prostitutie si de droguri iar despre homosexualitate nu va mai fi cazul sa discutam atunci pentru ca ciborgii sunt toti de acelasi sex si au toti aceeasi orientare sexuala :sorry: In plus o sa avem toti exact aceeasi parere dar de amorul artei pierdute a contrazicerii o sa ne mai contrazicem uneori.
Parerea mea.
AVLIL a scris:

Pentru aceasta discutam aici destre ideea de a legaliza prostitutia si drogurile nu nu de a le introduce in biblie...

Am vazut ca se acutizeaza in media discutiile despre plantele etnobotanice, despre riscurile lor... Iaca un efect pozitiv al acestei initiative proaste de legalizare a drogurilor! Anume constientizarea asupra faptului ca si azi avem o gramada de plante de... fumat, prizat sau ce se mai face cu ele...
Asa incat, macar aici, un efect pozitiv privitor la constientizarea poporului, tot e!
Cele zece porunci au incetat sa fie legi ? Sunteti jurist si , cu respect , as fi asteptat mult mai mult de la Dvs .Ori nu cunosteti textul celor zece porunci ,ori...Pentru ca toate interdictiile cuprinse in porunci sunt cuprinse in legislatia timpurilor "moderne". Nu doresc sa precizez atricolele , din legea penala de exemplu , dar nu stiu pe ce temei s-ar putea sustine cu concludenta , ca a incetat sa mai fie lege incriminarea si pedepsirea aspra a omorului, a furtului, a marturiei mincinoase , a adulterului , a excrocariei . Acum se incearca di nou dezincriminarea/liberalizarea prostitutiei , dar acest fapt doar probeaza declinarea eticii eterne, de ce nu, tocmai egalitatea femeii cu barbatul .
"Pentru aceasta discutam aici despre ideea de a legaliza prostitutia si drogurile nu de a le introduce in biblie..."
In Biblie nu se poate introduce sau scoate ceva cum doresc unii , care nu sunt de acord cu textele inscrise acolo. Biblia este unica si incrimineaza tot pentru ce pledati cu atata ardoare .
Desigur , am tot respectul fata de opinia Dvs.,dar nu o pot insusi sau accepta.

Alte discuții în legătură

Prostitutie vampirica3 vampirica3 buna ziua,as dori sa va pun o intrebare..care sunt pedepsele pt practicarea prostitutiei,tinand cont ca se face pe cont propriu neimplicand proxeneti.Va ... (vezi toată discuția)