AVLIL a scris:
Eu sunt adepta unei societati bazate pe legi si nu pe orice precepte religioase ori superstitioase. Nu am spus ca nu mai sunt valabile cele zece porunci, doar ca ele au incetat a fi legi.
@Avlil, morala cautarii exclusive si excesive a placerii nu ne adaposteste de rau, iar dreptul trebuie sa-l puna pe om DEASUPRA CONDITIEI SALE, daca scopul este evolutia. Scuze, mi-au scapat niste majuscule:blush2:
@Handsu, cred ca trebuie sa acceptam ca exista si opinii “pur rationale” care ignora morala, dreptul natural si “common sense”, opinii care nu fac diferenta intre legalitate si legitimitate in ideea de reglementare si inteleg ca ceea ce trebuie codificat in procesul legiferare nu este solutia raului mai mic ci pur si simplu tendinta sociala, codificare care egaleaza cu capitularea in fata unui fenomen social indezirabil care nu mai poate fi controlat, si implicit sanctionat. Prin astfel de reglementari permisive statul alege sa aiba cel putin impozite si taxe de pe urma incapacitatii sale de a diminua fenomenul indezirebail, iar noi, cei care mai credem in sacralitatea cutumei “bunului simt”, nu avem decat sa ne ignoram “noul drept castigat” si sa ii ferim pe cei dragi /apropiati sa nu cada in capcana “noii dezordini permisive”.
Din pacate, asemenea reglementari duc la o rasturnare lenta dar sigura a scarii a valorilor. Toate sub masca tolerantei, a egalitatii de sanse, a nediscriminarii si a asa-zisei-democratii epicuriene… Manipularea perfecta pentru cei care nu au si o logica transcedentala.
Silvia Puskas,
o adepta a logicii transcedentale;)
P.S. Avlil, ati uitat sa mentionati pentru cine s-au perimat/abrogat poruncile lui Moise:)