Buna ziua!va rog frumos sa-mi spuneti daca nu am o hotarare prin care sa-mi pot vizita copilul dar am o hotarare in care am custodie comuna pot sa-mi vizitez copilul?
Sau puteti merge la usa mamei si sa apelati la poltie pentru a va vedea copilul. Sau puteti reclama disparitia copilului pentru ca adevarul este ca habar nu aveti daca mama mai are copilul sau nu.
@andrep, în mod uzual, în procesul privind autoritatea părintească, se stabileşte şi un program de relaţii cu minorul, la cererea părintelui la care nu locuieşte copilul.
Acum, puteţi iniţia o acţiune prin procedura de urgenţă a Ordonanţei preşedinţiale, se judecă repede şi este valabilă până la sentinţa din instanţa de fond.Altfel, înţelegeţi-vă cu mama copilului, căutaţi o cale amiabilă, soluţia propusă de antepostatorul meu poate să vă aducă satisfacţia de moment, dar deschide calea unui lung şir de proceduri judiciare costisitoare, care vă vor ocupa timp, vă vor cauza stres şi cheltuieli, nicidecum nu vă vor apropia de copilul dvs.
Dvs. sunteţi în situaţia de a nu fi aproape de copil, (nu cunoaştem vârsta copilului şi nici relaţia dvs. cu el) şi trebuie să construiţi o relaţie de ataşament a copilului cu dvs., ori asta nu se poate face nici cu Poliţia, nici cu mascaţii la poarta mamei , unde copilul locuieşte, dimpotrivă, distrugeţi chiar fundaţia existentă, pe care trebuie să clădiţi.
e posibil ca mama sa se sperie, sa inteleaga ca incalca legea si sa nu va mai loviti de nenumarate procese in viitor.
Sau...puteti asculta sfatul doamnei Martonze, sa asteptati cateva luni pana obtineti program de vzita si pana se redacteaza hotararea si sa aveti surpriza ca dupa ce ati lipsit mai mult de jumatate de an din viata lui si montat de mama, copilul sa nu mai doreasca sa plece cu dumneavoastra sau sa aiba legaturi cu dumneavoastra.
Si de ce ar vrea, el crede ca l-ati abandonat.
Nu stie ca mama, din dragoste pentru el, evident, va opreste sa-l vedeti.
Timpul nu curge in favoarea dumneavoastra. Deschideti process si intre timp folositi politia pentru a va vedea copilul. Acesta va constientiza ca nu l-ati parasit.
Politia nu vine ca in filme sa sparga usi, suna civilizat la usa. De ce ar fi traumatizat copilul de un om in uniforma care vorbeste civilizat?
politia nu o sa va poata ajuta in vreun fel in faza asta, dar incercati si asa.. Poate veni la usa, iese mama si zice vreun motiv pt care nu va lasa sa vedeti copilul si gata, vizita s-a incheiat, o sa va indrume catre instanta.
Asa ca cereti in instanta pe calea ordonantei presedintiale sa aveti un program provizoriu pana se decide instanta la fond. Dupa ce obtineti o hotarare, puteti apela si la executor si la politie..
Chiar, de ce nu va lasa sa vedeti copilul ? Cati ani are ? De cat timp nu l-ati vazut ?
Politia e obligata sa verifice ca e copilul bine, ca se afla la mama si asa mai departe.
Ei trebuie sa verifice ce spune mama, nu ii trimite aceasta asa la plimbare de florile marului.
Le spune ca cel mic doarme in dormitor dar el de fapt a fost vandut pe eBay ( dramatizare).